Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan'daki Türk Hastanesini Açma Talimatı

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamadan sonra Türkiye, kardeş Lübnan halkının yaralarını sarmak için başlattığı faaliyetlerine devam ediyor.

14.08.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-11:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan'daki Türk Hastanesini Açma Talimatı

Türkiye’nin Lübnan’da yaptığı ve hemen hemen 10 sene önce bitmesine rağmen, Lübnan hükümetinden kaynaklı sebeplerden hizmete açılamayan Sayda Türk Hastanesi'nin bir an önce açılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla harekete geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayda Türk Hastanesi'nin bir an evvel hasta kabulüne başlamasını temin etmek üzere Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nu özel temsilci olarak vazifelendirdi.

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatın ardından ilk olarak Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye’nin Lübnan Büyükelçiliği ile hastanenin açılamama sebepleri ve çözüm tavsiyeleriyle alakalı açıklamalarda bulundu.

LÜBNAN BAŞBAKANI DİYAB'TAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başkent Beyrut'ta Lübnan görüşmelerine başlayan Prof. Dr. Topaloğlu ve beraberindeki Türk kurul, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab aracığıyla kabul edildi.

Başbakan Diyab, müzakerede, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın ardından araları sarmaya yönelik gösterdiği alaka ve dayanışma için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sayda Türk Hastanesi'nin açılması için özel temsilci vazifelendirmesinden de oldukça memnun olduğunu ifade eden Diyab, meseleyle özel olarak ilgileneceğini, Sağlık Bakanı'na gerekentalimatı verdiğini ve süreci yakından izlediğini söyledi.

EN KISA SÜREDE AÇILACAK

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve yanındaki kurul, Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ile ikili ve kurullar arası müzakere de gerçekleştirdi.

Görüşmede, Lübnan halkına taziye ve geçmiş olsun dileklerini belirten Topaloğlu, Sayda Türk Hastanesi'nin açılmasını ve Lübnan vatandaşına hizmet sağlamasını oldukça istediklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu meselede her türlü desteği verdiğini söyledi.

Hastanenin genel olarak açılış yapmasında fazla eksiklik olmadığını, bir takım teknik desteklerle bir an evvel asta kabulüne başlanabileceğini belirten Topaloğlu, bu meselede Türkiye’nin gerekli desteği vereceğini, hastanenin işletimi meselesinde de teknik ayrıntıların en geç yarın tamamlanarak çalışma planının takvimlendirilmesinin yapılacağını kaydetti.

TÜRKİYE'DEN TAM DESTEK

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan da şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye, patlamanın ilk anından itibaren Lübnan'ın yanında yer aldığı, yardımlar konusunda hızlı davrandığı, Lübnan'daki Lübnanlılar, Suriyeliler ve Filistinlilerin yardımına koştuğu için Sayın Cumhurbaşkanı ve Türk halkına teşekkür ediyoruz.'

Bilhassa bu süreçte böyle bir hastaneye oldukça ihtiyaçları olduğunu ve kendilerinin de hastanenin bir an evvel açılmasını istediklerinin altını çizen Bakan Hasan, bu meselede somut hamleler yaptıklarını, Maliye Bakanlığından oldukça hızlı bir kaynak sağladıklarını ve hastane idaresi için kadro belirlediklerini bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanı Hasan aynı zamanda bu süreçte teknik desteğe oldukça gerek duyduklarını, böylelikle hastaneyi bir an önce açabileceklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Topaloğlu ile Lübnanlı sorumluların görüşmesinde, detaylarla ilgili teknik ekipler tarafından protokol kurulması ve sürecin takvimlendirilerek uygulamaya geçilmesi meselesinde anlaşmaya varıldı.

'TÜRKİYE LÜBNAN HALKININ HER ZAMAN YANINDADIR'

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve yanındaki kurul ile Lübnan Sağlık Bakanı Hasan ve bürokratlar sonrasında da Sayda Türk Hastanesi'nde incelemeler yaptı ve varılan anlaşmayı basın mensuplarıyla paylaştı.

Prof. Dr. Topaloğlu, oradaki açıklamasında, Türkiye’nin dostluk ve kardeşlik münasebetleri içerisinde ayrım gözetmeksizin bütün Lübnan halkının yanında olduğunu ifade ederek, Lübnan halkına desteklerin bugüne dek olduğu gibi bundan sonrasında da süreceğini belirtti.

Sayda Türk Hastanesi'nin bilhassa hem salgın döneminde sağlayacağı yarar hem de ciddi anlamda yaralanmayla sonuçlanan Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından travma hastalarının tedavileri bakımından kritik bir görev üstlenecek.

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nun Sayda Türk Hastanesi'nin açılmasıyla ilgili müzakereleri Lübnan meydasında oldukça yer aldı.

PATLAMADA YARALANAN TÜRK VATANDAŞININ TEDAVİSİ TÜRKİYE'DE DEVAM EDECEK

Beyrut Limanı'nda da incelemeler yapan Prof. Dr. Topaloğlu daha ardından patlamada ağır yaralanan Türk vatandaşının yakınlarıyla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini belirtti ve sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Prof. Dr. Topaloğlu, yaralı vatandaşın sağlık durumu elverişli olduğu anda ambulans uçakla Türkiye’ye naklinin yapılacağını ve tedavisine Türkiye’de devam edileceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal