Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumları Heyecanlandırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısında Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir süre ayakta sohbet etmesi Rum tarafında heyecan yarattı. Rum basını olayı önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

26.09.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-16:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumları Heyecanlandırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile tokalaşıp, konuşması Ada'da heyecana sebep oldu.

TOKALAŞIP SOHBET ETTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve görevliler ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndayken, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve görevlilerin eşlik ettiği Rum kesimi lideri Anastasiadis ile karşılaştı. Oturduğu yerden kalkan Anastasiadis ile Erdoğan tokalaştı.

Tokalaşmanın ardından Erdoğan ve Anastasiadis bir zaman sohbet etti. Çavuşoğlu da, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ile görüştü.

ENFORMASYON DAİRESİ SERVİS ETTİ

Rum Enformasyon Dairesi, karşılaşma anını gösteren fotoğrafları, "Anastasiadis, Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuştu" diye yayınladı.

"İLİŞKİLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Erdoğan ve Anastasiadis'in konuştuğu fotoğraflar, Rum tarafında ilgiyle karşılık buldu.

Rum basını, "Bu buluşma Türkiye ile Rum tarafı arasındaki ilişkilerin geleceği bakımından kritik" yorumları yaptı.

"TANSİYON DÜŞECEK" BEKLENTİSİ OLUŞTU

Haberlerde, Kıbrıs temaslarının tekrar başlamasının beklendiği bir dönemde, fotoğrafın gerginliğin düşürülmesini sağlayabileceği söylendi.

Kathimerini gazetesi, Rumların, Erdoğan ile daha çok görüşmek istediğini iddia etti. Üst düzey bir Rum görevli de gelecek için bu karşılaşmanın ve sohbetin çok kritik olduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal