Cumhurbaşkanı Erdoğan - Donald Trump Görüşmesi Sonrası Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Donald Trump'ın görüşmesiyle ilgili açıklama geldi.

29.06.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-09:50)

Beyaz Saray, G-20 Liderler Zirvesi'ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi ile alakalı, "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye'deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi meseleyi konuştu. Başkan, Rusya'dan S-400 alımı ile alakalı endişesini dile getirdi ve Türkiye'yi savunma işbirliği hususunda NATO İttifakı'nı geliştirecek şekilde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasını yaptı.

Osaka'daki G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, iki ülke arasındaki 'S-400 krizi ile alakalı "Karışık bir mesele. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye'ye karşı) Adil olmak zorundasınız" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TEHDİDİ GELMİŞTİ

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan almak istediği S-400'lerin NATO ile uyumlu olmadığını ve Türkiye'nin de üretim programında olduğu F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye sokacağını söylemişti. ABD'li görevliler ise Türkiye'nin kararından vazgeçmemesi durumunda ABD kanunlarında yer alan yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını bugüne dek pek çok defa söylemişti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde "(S-400) Gözler bu işin sevkiyatıyla alakalı olan sürecin içinde, zaten bunda anlaşmamızda herhangi bir aksama söz konusu değil" demişti.

ERDOĞAN "TAHKİM MAHKEMESİNE GİDERİZ" DEMİŞTİ

Erdoğan daha önce de S-400'lerin Temmuz ayında teslim alınması biçimindeki yol haritasından ödün vermeyeceğini ifade ederken, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması ve yaptırım uygulaması halinde, şimdiden 1.25 milyar dolar ödedikleri F-35 programıyla alakalı uluslararası tahkim mahkemesine gideceklerini söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal