'Covid-19’un Yeni Türü Hızla Yayılabilir'

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, yeni tip coronavirüs salgınının mutasyonlu yeni bir tipinin, vaka sayısını daha da artırabileceğine işaret etti.

03.07.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:01) 'Covid-19’un Yeni Türü Hızla Yayılabilir'

Dr. Fauci, Amerikan Tıp Derneği yayını "The Journal of the American Medical Association" dergisine yaptığı açıklamalarında, en başta İtalya'da tespit edilen coronavirüsün yeni tipinin hastalığın solunum sistemine etki eden bulaşıcılığının daha yüksek olduğunu dile getirdi.

VİRÜS MUTASYONU RİSKİ

Coronavirüs salgınının mutasyona uğramasına ilişkin "The Cell" dergisinde verilen çalışmaya atıfta bulunan Dr. Fauci, “Veriler, virüsün, daha kolay çoğalabilen, daha yoğun bulaşıcı içeriğe sahip tekil bir mutasyonunun olduğunu gösteriyor. Bu mutasyonda virüs daha kolay çoğalıp aktarılabilir hale geliyor” diye konuştu.

“BULAŞICILIĞI ARTIRAN ETKEN”

“G614” isimli yeni tipin, dünya genelinde rastlanan mutasyon olduğundan ve yerel enfeksiyonların en erken anlaşıldığı bölgelerde bile kendisini gösterdiğinden söz eden Dr. Fauci, “Virüs türünün bir uyum avantajı olduğu anlaşılıyor, bu bulaşıcılığı artıran bir etken olabilir” ifadesini kullandı.

HERHANGİ BİR DELİL YOK

Coronavirüsün bahsi geçen yeni tipinin rastlanıldığı insanların üst solunum yollarında daha çok bulaşıcı içerik olduğuna, bu durumun hastalığı bulaştırma olasılığını yükselttiğinden söz eden Dr. Fauci, tipin, Covid-19’u daha da ciddileştirdiğine ilişkin bir delil olmadığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal