Covid-19'a Yakalanan Rusya Başbakanı Mişustin Görevine Döndü

Yeni tip coronavirüs tespit edilen Rusya Başbakanı Mişustin, sağlığına kavuşarak görevinin başına döndü.

19.05.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-14:36) Covid-19'a Yakalanan Rusya Başbakanı Mişustin Görevine Döndü

Yeni tip coronavirüs tespit edilen Rusya Başbakanı Mişustin, sağlığına kavuşarak görevinin başına döndü.

Başbakanlık Basın Sözcüsü Boris Belyakov, basın mensuplarına verdiği demeçte, Başbakan’ın coronavirüsü yendiğini ve görevine geri döndüğünü belirtti.

Mişustin’in görevine döndüğünü ve sabah sularında video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdiğini kaydeden Sözcü Belyakov, Mişustin'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in düzenleyeceği toplantı için hazırlandığını dile getirdi.

Başbakan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle birlikte başbakanlık görevine resmi olarak geri döndü.

Mişustin, 30 Nisan'da yeni tip coronavirüse yakalandığını açıklamıştı ve tedavi altındayken yerine Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov vekalet etmişti.

Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Valeriy Falkov ve Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma'daki bazı milletvekillerinde coronavirüse rastlanmıştı. Falkov ve Lyubimova, virüsü yenerek görevlerine dönmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da coronavirüse yakalandığını duyurmuş, hastanede tedavi altında olduğunu bildirmişti.

Rusya Coronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden gelen açıklamada, son bir günde 9 bin 263 yeni vakayla birlikte, enfekte sayısının 299 bin 941’e çıktığı kaydedilmişti.

Açıklamada, 115 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 2 bin 837’ye, 5 bin 921 hastanın daha iyileşmesiyle, virüsü yenenlerin sayısının 76 bin 130’a çıktığı belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal