Coronavirüsün Öldürdüğü İnsan Sayısı 25.000'i Geçti

Coronavirüse enfekte olan sayısı 500.000’i bulurken, ölü sayısı 25 bin sınırını geçti sadece avrupa’da ölen vaka sayısı 12.000’e dayandı.

24.03.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-15:47) Coronavirüsün Öldürdüğü İnsan Sayısı 25.000'i Geçti

haber365 (İSTANBUL)- Coronavirüs, İran ve Avrupa’nın duyarsızlığından dolayı bütün ölümcül gücü ile hızla yayılıyor. Bugün itibariyle dünyada 500 bin civarında enfekte olan insan var. Sadece Avrupa’da ölen sayısı 10 bin sınırını geçti.

TÜRKİYE VE ÇİN TEDAVİ YÖNTEMİ GELİŞTİRDİ

Son 24 saatte ölen sayısı ise tam 2 bini aştı.
Çin ve Türkiye’de tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinden sonra iyileşen hasta sayısı 101 bin oldu. Coronavirüsün ekonomisi ve sağlık imkânı yeterli olmayan yoksul ülkeler ile Ortadoğu’daki diktatörlüklerde daha da ölümcül olması bekleniyor. Ortadoğu ülkelerinin tamamının petrol zengini olmasına rağmen, gelirlerinin yüzde 80’ine yakınını savunma sanayii ve inşaat yatırımlarına aktardıkları için sağlık bütçeleri oldukça kısıtlı bulunuyor.

SUUDİ ARABİSTAN İTALYA GİBİ DÖKÜLÜYOR

Örneğin petrol zengini Suudi Arabistan’ın yetersiz bütçeden dolayı coronavirüse karşı sağlık hizmeti sunamadığı için vatandaşlarının sokağa çıkmasını yasakladı.

Suudi Arabistan diktatörlüğü gibi diğer diktatörlüklerde de halkı baskılamak için sokağa çıkma yasağı konuyor.

Türkiye gibi demokrasi ve özgürlük anlayışı gelişmiş ülkelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiyor. Halkın kendi koruyucu güvenlik tedbirini kendilerinin alması sağlanıyor.

Coronavirüsten en çok etkilenen Avrupa oldu. Gelişmiş ekonomilerine rağmen Avrupa’nın sağlık sisteminin tamamen çöktüğü ortaya çıktı Avrupa’daki vaka sayısı bugün itibarıyla 250.000’i buldu.

Avrupa’da ölenlerin 6 bin 77’si İtalya vatandaşı. İtalya’yı takip eden ikinci ülke İspanya.İspanya’nın ölü sayısı 2 bin 192 Ülkede son 24 saatte 462 coronavirüs nedeniyle öldü.

Resmi kayıtlara göre üçüncü ülke ise Fransa. Fransa’da ölen vaka sayısı 1500. Ancak sokakta ve evsiz yüzbinlerce vatandaşı olan Fransa’nın bu kişilerle ilgili hiçbir istatistik tutmadığı belirtiliyor.
Benzer bir durum Almanya için de geçerli. Almanya’da da göçmenler ve kaçak göçmenlerle ilgili herhangi bir kayıt bulunmuyor. Almanya’da resmi rakamlara göre enfekte olan insan sayısı 32 bin.Can kaybı ise 125.

ABD, KITANIN YAYILMA MERKEZİNE DÖNDÜ

Coronavirüs konusunda dünyaya karşı en sert tutumu sürdüren ABD yönetimi şimde kendi ülkesindeki vakalardan dolayı başı büyük belada. ABD’nin bütün eyaletlerinde virüs hızla yayılıyor. Özellikle devlet merkezinin olduğu Washington, virüse esir düşmüş durumda.

ABD’de resmi rakamlara göre tespit edilen vaka sayısı 62 bin. Ölü sayısı ise 800’ü aştı. En çok ölüler New York eyaletinden.

Coronavirüs vakası ilk kez teröris İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde görüldü. Gambiya, Nijerya, Çek Cumhuriyeti, Zimbabwe ve Karadağ ülkeleri de bugün itibariyle coronavirüse karşı ilk kayıplarını verdiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal