Coronavirüsün Merkezi Vuhan'da Günler Sonra İlk Vaka

Çin'in Vuhan kentinde bulun vahşi hayvan pazarından dünyaya yayılan coronavirüs salgını etkisini devam ettiriyor. Virüsün yayıldığı Çin'de ise hayat normale dönmeye başladı. Salgının sıfır noktası olan Vuhan'da günler sonra ilk coronavirüs vakası görüldü.

01.04.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-10:35) Coronavirüsün Merkezi Vuhan'da Günler Sonra İlk Vaka

Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından yayılmaya başlayan coronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Virüs kısa sürede yön değiştirerek merkezini Avrupa ve Amerika'ya yöneldi. Burada etkili olan virüs, sıfır noktasında ise etkisini kaybetti. Çin'de haftalardır yerli vaka tespit edilmezken, hayat normale dönmeye başladı. O kadar normale döndü ki vahşi hayvan pazarları bile tekrar açılmaya başladı.

Günler sonra Vuhan'da ilk vaka görüldü. Çin resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre, yerel sağlık yetkilileri, Hubey bölgesinde yer alan Vuhan'da 1 yeni coronavirüs vakası olduğunu bildirdi. Bu vakanın ise bölgeye dışarıdan geldiği belirtildi. Öte yandan bu vaka Vuhan'a dışarıdan gelen ilk vaka olarak tespit edildi.

Çin'deki vaka sayısı 82 bin 294 olarak aktarıldı. Ölüm sayısı ise 3 bin 310 olarak kayıtlara geçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal