Coronavirüste Umutlar Lamalara Bağlandı

Coronavirüse çare bulunması için dünya genelinde bilim adamları sıkıntı yaşarken, araştırmacılar lama ve alpakaların kanında üretilen antikorlarda çözümü bulmuş olabilir.

02.07.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-12:53) Coronavirüste Umutlar Lamalara Bağlandı
Güney Afrika ve İsveçli araştırmacıların bulduğu halihazırda hayvanların virüse karşı bağışıklık göstermesini sağlayan bir nanokor insanlar için de kullanılabilir.

Araştırmacılar, lamalarda bulunan antikorların ikinci dalgayı engelleyebileceği konusunda iyimser.

Antikorlar virüslerin sivri uçlarına yapışarak bulaşmalarını engelliyor.

Almanya’da bulunan bir alpaka üzerinde çalışmalar yapan Karolinska Enstitüsü, Tyson isimli alpakanın kanındaki nanokorları kullanarak insan kanındaki virüsü izole edebildi.

Bu umut verici gelişme Covid-19’a karşı yapılacak tedavi için henüz başlangıç sayılabilir. Karolinska Enstitüsü proje takımının başı olan Gera McInerney, “Virüsün hassas kısımlarına yönlendirilen bu antikorların çok önemli olduğunu biliyoruz. Prensipte bunun insanlar üzerinde pekala işe yarayabileceğini biliyoruz, ama bu çok karışık bir durum” dedi.

Lama gibi diğer devegillerden olan hayvanlar, kanlarında antikorlardan çok daha küçük olan nanokor üretilmesiyle biliniyor. Böylece bilim adamları çok daha kolay çalışabiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal