Coronavirüse Yakalanan Bolsonaro Maskesini Çıkardı: Dava Açıyorlar

Brezilya’da coronavirüs pandemisine yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, basın toplantısında iyi olduğunu göstermek için maskesini açtı. Gazeteciler, Bolsonaro’ya dava açacaklarını dile getirdi.

09.07.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:28) Coronavirüse Yakalanan Bolsonaro Maskesini Çıkardı: Dava Açıyorlar

Daha önce coronavirüse küçük bir grip diyen Bolsonaro, coronavirüse yakalandıktan sonra yaptığı açıklamada ‘önlemlere uyacağını’ söylemişti. Bu ifadelerine zıtlık oluşturan davranışı tepki çekti.

Brezilya Gazeteciler Birliği, basın toplantısında maskesini çıkaran Bolsonaro’nun hayatlarını tehlikeye attığını söyleyerek, Birlik Başkanı de Souza ‘Ülke kamu sağlığını tehlikeye atan bu davranış karşısında sessiz kalamaz’ dedi.

‘YASALARI ÇİĞNEDİ’

Basın toplantısının sona ermesinin ardından Kongre üyesi Marcelo Freixo, Bolsonaro’nun maskesini çıkarması nedeniyle savcılığa başvurduğunu dile getirdi.

Yüksek Mahkeme, coronavirüse yakalanan Bolsonaro’ya maske zorunluluğu getirmişti.

BOLSONARO HİDROSİKLOROKİN ALIYOR

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, coronavirüse yakalandığını duyurduktan kısa bir süre sonra bu hafta başında anti-sıtma ilacı hidroksiklorokin kullandığına dair bir video yayınladı.

İlacın virüse karşı etkili olduğu kanıtlanmadı.

Sao Paulo'da eczacılık yapan Roseliz Lopes, Devlet Başkanı ilacı desteklemeye başladığında, ilaca talebin arttığını söylüyor.

Lopes ayrıca 'İlacın fiyatı da yükseldi, büyük bir patlama oldu' dedi.

Ancak birçok sağlık uzmanı, ilacı Covid-19 için bir tedavi olarak kullanmanın tehlikeli bir yol olabileceği konusunda uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal