Coronavirüse Karşı Bağışık Olabilecek Kişiler Bulundu

Amerikalı ve İsviçreli bilim insanları, SARS ya da diğer adıyla atipik zatürre geçiren kişilerin, coronavirüse karşı bağışıklık sahibi olabilecekleri söylendi.

20.05.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-09:59) Coronavirüse Karşı Bağışık Olabilecek Kişiler Bulundu

Dünya genelinde etkisini sürdüren coronavirüs salgını yaklaşık 5 milyon insanı etkiledi. Virüsün tedavisine yönelik çalışmalar devam ederken, Amerikalı ve İsviçreli bilim insanları önemli bir araştırma yaptı. Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre 2003 salgınında atipik zatürre geçiren kişiler, Covid-19'a neden olan koronavirüse (SARS-CoV-2) karşı bağışık olabilir.

BAĞIŞIK OLABİLECEKLERİ BELİRTİLDİ

Araştırmayı yapan uzmanlar, akut solunum yolu yetersizliği sendromuna neden olan SARS-CoV virüsünün bulaşmasının, coronavirüsün hücre yüzeyindeki reseptörlerle birleşmesinden sorumlu S proteinini hedef alan antikorların üretimini uyardığını tespit etti. Bu antikorların bir çeşidi olan S309'un SARS-CoV-2'deki S protein bölgelerini etkili bir şekilde nötralize edebildiği sonucuna varan araştırmacılar, akut solunum yolu yetersizliği sendromunu geçiren kişilerin yeni tip coronavirüse karşı bağışık olabileceklerini belirtti.

Bilim insanları, bu türdeki antikorlardan yapılacak kokteyllerin ağır Covid-19 vakalarının tedavisinde ve yüksek enfekte riski bulunan kişilerin hastalıktan korunması için kullanılabileceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal