Coronavirüs Vakası Bulunmayan Karadağ'da OHAL İlan Edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs vakası nedeniyle birçok ülkede OHAL ilan edilirken, Avrupa'da coronavirüs vakası görülmeyen tek yer olan Karadağ'da da, tedbir amaçlı olarak OHAL kararı alındı.

16.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-16:19) Coronavirüs Vakası Bulunmayan Karadağ'da OHAL İlan Edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Virüsün merkezi Avrupa'ya doğru dönerken, İtalya, İspanya ve Fransa'da vaka sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ülkelerin OHAL kararları art arda gelmeye devam ederken, Sırbistan ve Karadağ da OHAL ilan etti.

Öte yandan Karadağ Avrupa kıtasında virüsün yayılmadığı tek ülke konumunda olurken, Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığınca alınan tedbirlere göre, yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmeyecek, otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmeler kapatılacak.

"VİRÜSÜN YAYILMASINI GECİKTİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic yaptığı açıklamada, mağazaların 50 kişi, pazar ile alışveriş merkezlerinin 100 kişi sınırlamasına gideceğini belirterek, "Ülke olarak virüsün yayılmasını geciktirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk vaka tespit edildiğinde virüsün yayılmasını kontrol altına almak kolaylaşacak." diye konuştu.

SIRBİSTAN'DA OHAL İLAN EDİLDİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, coronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini bildirdi. Vucic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşen acil durum toplantısının ardından, vaka sayısının 48'e ulaştığı ülkede alınan coronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Durumu savaş olarak nitelendiren Vucic, "Bu, yaşlılarımız için de verdiğimiz bir mücadele. Onlar bize bugün yaşadığımız ülkeyi verdi." ifadesini kullandı. Vucic, yarından itibaren ülkede virüs tedavisi gören kişilerin asker gözetiminde korunacağını, toplu taşıma hizmetine ilişkin tedbirlerin 2 gün içinde açıklanacağını bildirdi.

3 YILA KADAR HAPİS 

Sırbistan'ın Çin'den 5 milyon maske satın aldığını aktaran Vucic, yarın itibarıyla eğitime ara verildiğini ve okulların uzaktan eğitim verecek şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalabileceğini kaydetti. Vucic, doktorların tavsiyesi üzerine kendilerini izole etmeyen kişilere 3 yıla kadar hapis cezası verileceğini belirterek, vaka bulunan ülkelerden gelenlerin 28 gün karantinada kalması gerektiğini vurguladı.

Yaşlıların evden çıkmaması için çağrıda bulunan Vucic, "Hayatı, hayatımızı kurtarmak için kapatıyoruz." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal