Coronavirüs Marketlerde Böyle Yayılıyor

Finlandiya'da bilim insanları coronavirüs ile ilgili olarak önemli bir araştırma yaptı. Aalto Universitesi simülasyon olarak bir hapşırıktan ve öksürükten etrafa saçılan mikrodamlacıkların dakikalar boyunca kapalı ortamlarda nasıl havada kalabildiğine dair çalışma yaptı.

09.04.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:00)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan cornavirüs salgını birçok ülkede etkisini sürdürürken, Finlandiya Aalto Üniversitesi bünyesindeki bilim insanları önemli bir araştırmaya imza attı. Bilim insanları coronavirüsün market ortamında nasıl yayıldığına yönelik olarak bir araştırma gerçekleştirdi ve dikkat çekici sonuçlara ulaştı.

Araştırmada, bir coronavirüs hastasının süpermarkette hapşırmasından sonra mikrodamlacıkların dakikalar boyunca havada asılı kaldığı gözlemlendi. Damlacıkların 3 metrekarelik alana nüfus ettiği belirlenirken, hasta bireyin ayrılmasından sonra da damlacıkların havada kaldığı belirtildi.

Araştırmanın ardından Aalto Üniversitesi Profesörlerinden Ville Vuorinen, kapalı ortamlarda çok kalınmamasını tavsiye etti. Öte yandan coronavirüsü taşıyan aerosol parçacıklarının havada düşünüldüğünden daha uzun süre kaldığı da aktarıldı.

Öte yandan henüz coronavirüs salgınına yönelik olarak net bir ilaç ya da aşı geliştirilemedi. 2019'un aralık ayında yayılmaya başlayan salgın şimdiye kadar 1.5 milyondan fazla insanı etkiledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal