Coronavirüs ile Mücadelede İsveç Modeli Tartışılıyor

Coronavirüs ile mücadele konusunda Avrupa ülkelerinde büyük tedbirler alınırken, İsveç'in az tedbirlerle virüs ile mücadele etmesi tartışılıyor.

31.03.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-15:56) Coronavirüs ile Mücadelede İsveç Modeli Tartışılıyor

İsveç'te coronavirüs ile mücadele çerçevesinde yalnızca lise ve üniversiteler kapatıldı. Anaokulları, çocuk yuvaları, ilköğretim okulları, restoranlar, kafeteryalar, spor salonları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçları ise halen açık.

Coronavirüse karşı mücadelede bunların yetersiz olduğu düşünülürken, İsveç modelini öneren Halk Sağlığı Dairesi Epidemiyoloğu Anders Tegnell eleştiriliyor.

İSVEÇ MODELİNE RUS RULETİ BENZETMESİ

Uppsala Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Björn Olsen, İsveç modelini Rus ruletine benzeterek, vatandaşlardan hayat ile ölümden birisini seçmelerinin istendiğini öne sürdü ve coronavirüs ile mücadelede diğer ülkelerin örnek alınması gerektiğini kaydetti.

İsveç ekonomisinin virüsten etkilenmemesi için vatandaşların coronavirüse kurban edildiğini iddia eden Rocklöv, ''Ekonomide risk almamak için kaç can daha feda etmeliyiz?'' şeklinde konuştu.

Bunun dışında 2 bin öğretim üyesi bildiri yayımladı ve hükümetin diğer ülkeler gibi yeterli tedbirler almasını talep etti.

İSVEÇ'TE KURUMLARA GÜVEN KÜLTÜRÜ

Eleştirilen hedefindeki Halk Sağlığı Dairesi Epidemiyoloğu Anders Tegnell, İsveçlilerin kurumların önerilerine tam olarak uyduğunu, İsveçlilerin kurumlara güvenme kültürü bulunduğunu kaydetti.

Vatandaşları virüs konusunda sık sık bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Tegnell, ''Halk önerilere harfiyen uyuyor. Virüsle yasak getirmeden mücadele ediyoruz'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal