Coronavirüs İlacı Kevzara 7 Ülkede Denenmeye Başlandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını için henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Tüm dünya ilaçla ilgili olarak gelecek bir haberi beklerken, Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals isimli ilaç şirketleri Kevzara isimli ilacı 7 ülkede 300 hasta üzerinde deneme başlandı.

30.03.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-11:37) Coronavirüs İlacı Kevzara 7 Ülkede Denenmeye Başlandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını için henüz kesinleşmiş bir tedavi yöntemi bulunamadı. Birçok ülkede ilaç ve aşı çalışmaları devam ederken, tüm dünyanın beklediği haber geldi. Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals isimli ilaç şirketleri coronavirüs salgınına yönelik olarak geliştirdikleri Kevzara adlı ilacın geliştirilmiş halini 7 ülkedeki 300 hasta üzerinde denenmeye başlandığınu duyurdu. 

Geçtiğimiz günlerde ilacın ABD'de denenmeye başladığını belirten şirket yetkilileri, ilacın; İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Kanada ve Rusya'da da deneneceğini belirtti. Bağışıklık sistemine etki eden ilacın 300 hasta üzerinde deneneceği belirtildi. İlacın deneneceği kişilerin coronavirüsü ağır geçiren ve durumu kritik olan hastalardan seçileceği de aktarıldı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN YÖNLENDİRİLEBİLMESİ UMULUYOR

Öte yandan doktorlar ve bilim insanları coronavirüsün sitokin fırtınası olarak da bilinen bağışıklık sisteminin aşırı tepki vererek organlara saldırmasına sebep olduğunu düşünüyor. Bu ilaçlar ile bağışıklık sisteminin yönlendirilebilmesini umuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal