Coronavirüs Fransa'ya Evanjelik Kilisesinden Yayılmış!

Fransa Mulhouse'daki Evanjelik Kilisesinde şubatta yapılan ayinlere katılan bin vatandaşta coronavirüs tespit edildiği ortaya çıktı.

29.03.2020-19:11 - (Son Güncelleme: 29.03.2020-19:18) Coronavirüs Fransa'ya Evanjelik Kilisesinden Yayılmış!

Fransa'da yeni tip coronavirüsün (Kovid-19), geçen ay Mulhouse kentindeki Evanjelik Kilisesinde yapılan ve 2 binden fazla insanın katıldığı ayinlerde yayıldığı ortaya çıktı.

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde, Mulhouse'daki Evanjelik Kilisesinde 17-21 Şubat tarihlerinde yapılan ayinlere katılan en az bin kişide virüs tespit edildiği ortaya çıktı.

Birçok şehirden katılımın olduğu bu ayinlerin ülkede salgının yayılmasına sebep olduğu öne sürüldü.

Sağlık yetkilileri, ayine katılan Strazburg Hastanesinde çalışan bir hemşirenin virüsü 250 sağlık çalışanına bulaştırdığını dile getirdi.

Söz konusu ayinlerde yer alan kişilerin, virüsü Paris, Orleans, Besançon, Belfort, Dijon, Macon, Agen, Briançon kentlerine götürdüğü kaydedildi.

Haberde, ayinlere Korsika'dan katılan 3 kişide, adaya döndükten sonra virüs tespit edildiği ve 9 Mart'ta Korsika'da vaka sayısının 33'e yükseldiği aktarıldı.

Haberde ifadelerine yer verilen Kilisenin papazı ve doktor Jonathan Peterschmitt de "Ayinlere katılanların çoğu virüsü taşıyordu. Çünkü daha sonra çoğunun testi pozitif çıktı." sözlerine yer verildi.

Sağlık Ajansı Kurumunun Mulhouse'un de içinde bulunduğu Grand-Est bölgesi Genel Direktörü Christophe Lannelongue da Mulhouse'da ayinlerden önce de vakaların görüldüğünü ancak salgına ayinlerin sebep olduğunu itiraf etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal