Coronavirüs Aşısının Bulunması Minumum 12 Ay Olarak Açıklandı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) aşısı için minimum 12-18 ay beklemek gerekeceğini ifade etti.

28.03.2020-00:35 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-00:29) Coronavirüs Aşısının Bulunması Minumum 12 Ay Olarak Açıklandı!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yayınıyla düzenlemiş olduğu basın açıklamasında, "(Kovid-19) için bir aşı minimum 12-18 ay uzaklıkta. Bu süre içinde, hastaları tedavi etmek ve hayat kurtarmak için terapötiklere (tedavi edicilere) acil bir ihtiyaç olduğunu da kabul ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Dünya genelinde yarım milyon Kovid-19 vakası tespitinden bulunulduğu, 20 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Ghebreyesus, "Bunlar trajik sayılar. Ama, dünya genelinde yüzbinlerce kişinin de hayatta kaldığını hatırlayalım." sözlerine yer verdi.

Ghebreyesus, özellikle sağlık çalışanlarının kullandığı kişisel koruyucu malzemeleri konusunda yaşanan "kronik küresel sıkıntının" ise "hayat kurtarmak için verilen ortak çabalar için en büyük tehdit" olduğunu açıkladı.

En çok ihtiyaç duyan 74 ülkeye yaklaşık 2 milyon bireysel koruyucu malzeme gönderdiklerini ifade eden Ghebreyesus, 60 ülkeye de benzer miktarda malzeme göndermek için hazırlık yaptıkları sözlerine yer verdi.

Ghebreyesus, "Daha fazlası gerekiyor. Bu sorun ancak uluslararası iş birliği ve dayanışma ile çözülebilir." şeklinde konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal