Corona Virüsünü Avrupa'ya Bulaştıran Kişi Belli Oldu!

Virüsü Singapur'da kapan ve Avrupa'ya bulaşmasına yol açan, farkında olmadan 11 kişiye bulaştıran kişinin Steve Walsh isimli iş insanı olduğu ortaya çıktı.

11.02.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:21) Corona Virüsünü Avrupa'ya Bulaştıran Kişi Belli Oldu!

Çin’in Vuhan şehrinde patlak veren ve dünyayı kısa sürede etkisi altına alan corona virüsünü kontrol altına almak için uluslararası kamuoyunda yoğun çalışmalar yürütülüyor.

Son olarak İngiltere, corona virüsü resmi olarak kamu sağlığına karşı ciddi ve yakın bir tehdit olarak gördüklerini bildirdi.

SİNGAPUR'DA KAPTI, AVRUPA'DA 11 KİŞİYE BULAŞTIRDI

Ayrıca İngiliz basını, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerine virüsü yayan kişiyi bugün resmen duyurdu.

İngiltere’nin turistik bölgesi Hove’da yaşayan iş insanı Steve Walsh’ın, koronavirüsünü Singapur’da kaptıktan sonra Avrupa’ya getirdiği ve burada farkında olmadan 11 kişiye bulaştırdığı ifade edildi.

Evli olduğu belirtilen Steve Walsh, konferansa katılmak için gittiği Singapur’da corona virüse yakalandı. 5 gün içerisinde hastalığı atlattı, ancak günlük yaşantısına geri döndüğünde hastalığı başkalarına bulaştırdı.

SİNGAPUR'DAN DÖNDÜKTEN SONRA FRANSA’YA TATİLE GİTTİ

Walsh’ın Singapur’dan döndülten sonra Fransa Alplerine giderek tatil yaptığı, iş insanının daha sonra İngiltere’ye dönerek Hove’da bir bara gittiği ve daha sonra da yoga dersi aldığı aktarıldı.

İngiliz basınında yer alan haberde, karantinaya alınan Walsh için, “Fransız Alplerine gitti ve orada hastalığı başka insanlara bulaştırdı. Bunlar arasında kayak merkezinin sahibi Bob ve Catriona Saynor ve 9 yaşındaki çocukları da vardı.” denildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal