Çinli Yazardan İtiraf: İnsandan İnsana Bulaşmadığını Söylediler

Çin’in Vuhan şehrinde internette salgına ilişkin durumu kaleme alan Fang Fang, yetkililerin ‘coronavirüsün insandan insana bulaşmadığı’ yalanını söylediğini kaydetti.

18.05.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-12:21) Çinli Yazardan İtiraf: İnsandan İnsana Bulaşmadığını Söylediler

Çin’in Vuhan şehrinde internette salgına ilişkin durumu kaleme alan Fang Fang, yetkililerin ‘coronavirüsün insandan insana bulaşmadığı’ yalanını söylediğini kaydetti.

Dünya genelinde etkisini sürdüren coronavirüsün başladığı Vuhan şehrinde yaşamını sürdüren ve internette virüse ilişkin durumu yazan Çinli yazar Fang Fang, salgının ortaya çıktığı zamanda yetkililerin, coronavirüsün ‘insandan insana bulaşmadığını’ söylediğini iddia etti.

İngiliz medyasına demeç veren Fang, virüsün bulaşıcı özellikle olduğunu ilk başta Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretmen olan kardeşinin dile getirdiğini aktardı.

İLK OLARAK KARDEŞİ SÖYLEDİ

Fang Fang, “Şimdi geçmişi düşündüğümde, virüsün bulaşıcı olduğunu ilk olarak bana en büyük kardeşim söyledi. Kendisi Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretmen. Bana, ‘Vuhan'da Bilinmeyen Kökenli Virüs Şüphesi’ başlıklı bir makale yolladı” diye konuştu.

“YALAN SÖYLEDİLER”

Söz konusu makaleden önce yetkililerin, “İnsanlar arasında bulaşıcı değil. Kontrol edilebilir ve önlenebilir” dediğini ifade eden Fang, “Bunu duyduğumuzda rahat bir nefes almıştık. Ama bize yalan söylediler” diye konuştu.

“ÇİN DİĞER ÜLKELERDEN FARKSIZ DURUMDA”

Çinli göğüs hastalıkları uzmanı ve eski Çin Tabipler Birliği Başkanı Dr. Zhong Nanshan, ABD medyasına verdiği demeçte, “Şu anda Çinlilerin çoğunluğu hala bağışıklık eksikliği dolayısıyla coronavirüs enfeksiyonuna karşı hassas. Büyük bir sorunla karşı karşıyayız, şu anda yabancı ülkelerden daha iyi durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Her şey göstermelik” ifadesini kullandı.

FANG’İN GÜNLÜĞÜ ENGELLENDİ

Fang’ın Çin’in yaygın olan sosyal medya siteleri Weibo ve WeChat’te payaştığı günlüğü silindi. Kendisine ait tüm sosyal medya hesaplarının silindiğini dile getiren Fang, Weibo hesabının ise 2 ay askıya alındığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal