Çinli Uzman, Maske Takmanın Öneminin Altını Çizdi

Coronavirüs salgınıyla mücadele eden ve can kayıplarını durdurarak vakaları kontrol altına alabilen Çin’de salgın boyunca aktif görev almış doktor Gao, en önemli hatanın maske takmamak olduğunu belirtti.

04.04.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-13:28)

Coronavirüs salgınıyla mücadele eden ve can kayıplarını durdurarak vakaları kontrol altına alabilen Çin’de salgın boyunca aktif görev almış doktor Gao, en önemli hatanın maske takmamak olduğunu belirtti.

Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyayı tesiri altına alan coronavirüs salgını, dünya çapında 50 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Hastalıktan etkilenen vaka sayısı da 1 milyonu aştı.

Çin’deki can kaybının durdurulmasının akabinden ABD, İspanya ile İtalya, salgından en fazla etkilenen ülkeler olarak ilk sıralarageçti.

Küresel alarmın akabinden ülkeler acil durum ilan ederek virüse karşı olağanüstü tedbirler aldılar.

TÜRKİYE'DE TOPLU ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU GELDİ

Türkiye de, bilhassa sosyal mesafe ile maske takma zorunluluğu kuralına önem veren ülkelerden. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yaptığı açıklamasında ulaşım, alışveriş alanları benzeri toplu kullanım alanlarında maske takma zorunluluğunu açıkladı. Sorumlular tarafından da vatandaşlara ücretsiz bir şekilde maske dağıtılacağı belirtti.

Salgının önüne geçilmesinde maske takılmanın önemi bu kadar büyükken, mühim bir duyuru da Çinli bilim insanı George Gao’dan geldi.

"MASKE TAKMAMAK EN BÜYÜK HATA"

Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi Genel Direktörü olarak vazife yapan Gao, şimdi için salgını önlemiş gözüken Çin’de alınan en mühim önlemin “maske takmak” olduğunu belirtti.

Salgınla mücadeledeki tecrübelerini anlatırken, "ABD ve Avrupa’daki en önemli hata, insanların virüsten korunmak için hala maske takmaması" olduğunu söyleyen Gao, sosyal mesafenin de ikinci geldiğini anımsattı.

Hastalanan ya da hastalık kuşkusu olanların muhakkak karantina kurallarına uyarak dışarı çıkmaması gerektiğini dile getiren Gao, bu hayati tedbirlere ne olursa olsun uyulması gerektiğini tekrarladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal