Çinli Sağlıkçılardan Kovid-19 İtirafı

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri geçtiğimiz hafta koronavirüs salgınının kökenini araştırmak üzere Çin'in Vuhan kentine gitmişlerdi.

19.01.2021-18:32 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-01:46) Çinli Sağlıkçılardan Kovid-19 İtirafı

Bugün akşam saatlerinde İngiliz televizyon kanalı ITV'de yayınlanacak, 'Salgın: Dünyayı Sarsan Virüs' (Outbreak: The Virus That Shook The World) belgeselinin fragmanı yayınlandı.

Yayınlanması beklenen belgeseldeki görüntülerde, Çinli sağlık görevlilerinin, koronavirüsün Vuhan'da ortalığı kasıp kavurmaya başladığı zamanların ne kadar etkili ve tehlikeli olduğunu anlatırken, Çin'de bir sağlık görevlisinin 'Bu virüsün insandan insana bulaştığını biliyorduk ancak bize sesimizi çıkarmamamız söylendi' ifadeleri, dünya gündemini sarstı.
Belgeselin yayınlanan fragmanında sağlıkçılar, seyahat ve kalabalığın virüsün yayılmasını hızlandırabileceğini fark ettiklerini ve yetkililere Ay Yeni Yılı kutlamalarını iptal etmeleri gerektiğini ancak tavsiyelerinin dikkate alınmadığını aktarıyor.

'İLK VAKALAR 2019 ARALIK AYINDA FARKEDİLDİ'

Vuhan'daki ilk vakalar, 12 Aralık-29 Aralık 2019'da tespit edilirken, 31 Aralık 2020'ye kadar DSÖ'ye bildirilmemişti. Vuhan 23 Ocak 2020'de tecrit altına girdiğinde ise virüs çoktan Japonya, Güney Kore, Tayland ve ABD'ye yayılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal