Çinli Bilim İnsanından Sosyal Mesafe Açıklaması: En Az 4 Metre Olmalı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde 2 milyon insanı etkilerken, her gün uzmanlar yeni bir açıklama yapıyor. Çinli bilim insanları sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu ve mesafenin en az 4 metre olması gerektiğini aktardı.

15.04.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-09:22) Çinli Bilim İnsanından Sosyal Mesafe Açıklaması: En Az 4 Metre Olmalı

Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 5 aylık bir süreçte 2 milyon insanı etkiledi. Salgınla ilgili olarak henüz net bir tedavi yöntemi bulunamazken, uzmanlar virüsle ilgili olarak her gün yeni bir açıklama yapıyor.

Son olarak Çinli bilim insanları sosyal mesafe üzerine yaptıkları araştırmaları aktardı. Araştırmalarda maksimin iletim mesafesinin 4 metreye kadar çıkabildiği belirtildi. Uzman bu nedenle sosyal mesafe uyarısında bulundu ve aralığın en az 4 metre olması gerektiği ifade edildi.

AYAKKABI TABANLARINDA YAŞAYABİLİYOR

Öte yandan Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde, araştırmaya göre coronavirüs salgınının ayakkabı tabanlarında da yaşayabildiği belirtildi. Araştırma kapsamında, Vuhan'daki Huoshenshan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tıbbi personel tabanından örnek alındı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, test sonucunun pozitif olduğunu belirtti ve virüsün zeminlere, bilgisayar farelerine, çöp kutularına ve hasta yatağı korkuluklarına yaygın olarak dağıldığının tespit edildiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal