Çin'in BM Temsilcisinden ABD'ye Rest: Savaşmak İsterse Savaşacağız

Ticaret savaşı ile alakalı açıklama yapan Çin BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, "ABD konuşmak isterse konuşacağız, savaşmak isterse savaşacağız" dedi.

03.08.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-09:07) Çin'in BM Temsilcisinden ABD'ye Rest: Savaşmak İsterse Savaşacağız

Çin'in yeni Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang, BM Genel Merkezi'nde basın mensuplarına, ABD ve Çin arasındaki "ticaret savaşı" ile alakalı açıklamalar yaptı. Çin'in haklarını korumak için gereken her türlü tedbiri alacağını söyleyen Zhang Jun, "ABD konuşmak isterse konuşacağız, savaşmak isterse de savaşacağız." sözlerini kullandı.

Çin'in pozisyonunun net olduğunu söyleyen Zhang, ABD'ye, ticaret hususunda meydana gelen tansiyona "doğru yollardan doğru çözümün bulunması için doğru yola dönmesi" çağrısını yaptı.

"KUZEY KORE'YE YAPTIRIMLAR HAFİFLETİLMELİ"

Kuzey Kore ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler ile alakalı da açıklamalar yapan Jun, görüşmelerde ilerleme kaydedilebilmesi için Kuzey Kore'ye dönük yaptırımların hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

TİCARET SAVAŞINDA SON DURUM

İki devlet arasında geçen sene martta başlayan ve karşılıklı gümrük tarifesi misillemelerine sahne olan ticaret savaşı, son olarak Çin'in teknoloji firmalarına sıçramıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ürünlerine eklenecek yeni gümrük vergisiyle alakalı Twitter sayfasından paylaştığı açıklamada, "Ticari müzakereler sürüyor, bunlar devam ederken ABD, 1 Eylül'den itibaren Çin'den ülkemize gelen 300 milyar dolarlık ürüne küçük bir ilave yüzde 10 gümrük vergisi koyacaktır. Bu ek vergi, zaten yüzde 25 gümrük vergisi konmuş 250 milyar dolarlık ürünü içine almıyor. Kapsamlı bir ticari anlaşma için Çin'le pozitif diyaloğumuza devam etmek istiyoruz ve iki ülke arasındaki geleceğin parlak olacağını düşünüyoruz." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal