Çin'den Trump'a Çağrı!

Donald Trump'ın ABD'yi Rusya ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekeceğini belirtmesinden sonra Çin'den diyalog ve istişare çağrısı yapıldı.

22.10.2018-15:49 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-15:37) Çin'den Trump'a Çağrı!

Donald Trump'ın ABD'yi Rusya ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekeceğini belirtmesinden sonra Çin'den diyalog ve istişare çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen cumartesi günü basın muhabirlerine yaptığı konuşmasında, ABD'nin 1987 senesinde Sovyetler Birliği ile imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekileceğini ifade etmişti. Buna neden olarak ise Moskova'nın anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürmüştü.

ÇİN'İN ALAKASI YOK!

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün söz konusu durum hakkında yapılan açıklamada, tarafların ihtilafları diyalog ve istişare yoluyla çözmesi gerektiği ifade edildi. Bakanlık sözcüsü Hua Chunying yaptığı açıklamada, 'ABD'nin anlaşmadan çekilmesini Çin ile bağlamak doğru değil' dedi. INF'nin Soğuk Savaş zamanında ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan kritik bir silah kontrolü ve silahsızlanma anlaşması olduğuna vurgu yapan Çinli sözcü, bunun küresel denge ve istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynadığını ve şimdi de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal