Çin'den NBA'ye Hong Kong Tepkisi

Çin'de devlet televizyonu CCTV, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey'in, Hong Kong Özel İdare Bölgesi'ndeki hükümet karşıtı protestolara destek veren paylaşımının ardından NBA takımlarının Çin'de oynayacağı hazırlık maçlarını yayınlamama kararı verdi.

08.10.2019-20:18 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-20:14)

BBC'nin aktardığı bilgiye göre, Çin'de NBA maçlarının yayın haklarını satın alan CCTV, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Morey'in paylaşımının yol açtığı rahatsızlık sebebiyle Los Angeles Lakers ve Brooklyn Nets takımlarının Şangay ve Şıncın şehrinde oynayacakları 2 hazırlık maçının televizyon yayınını iptal ettiğini açıkladı.

Ulusal egemenlik ve sosyal istikrarı ilgilendiren konuların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, kanalın NBA ile olan tüm ilişkilerini yeniden gözden geçireceği dile getirildi.

Bu arada, Brooklyn Nets takımının oyuncularının Şangay'daki bir lisede katılacağı organizasyon, başlama saatinden 2 saat önce iptal edildi. Organizasyonun iptali için herhangi bir neden açıklanmadı.

ABD-ÇİN GERGİNLİĞİ NBA'YE SIÇRADI

Houston Rockets Genel Müdürü Daryl Morey'in Hong Kong'daki gösterilere destek veren "Özgürlük için mücadele, Hong Kong'a destek." ifadelerini içeren Twitter paylaşımı, Çin'de tepkilere yol açmıştı.

Çin Basketbol Ligi, Houston Rockets ile bağlarını askıya almış, bazı televizyon kanalları, Houston Rockets'ın maçlarını yayımlamayacağını duyurmuş, bazı şirketler ise sponsorluklarını iptal etmişti.

Tepkiler üzerine Houstan Rockets Genel Menajeri Morey söz konusu paylaşımını silerken, NBA yönetimi de Morey paylaşımından üzüntü duyduklarını belirten bir açıklamada bulunmuştu.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley ise NBA'yi çıkarları için Çin'e "boyun eğmekle" suçlamış, NBA'ye Çin'deki sezon öncesi maçlarını iptal etmesi çağrısı yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal