Çin'den İsrail Seçimlerine Sert Tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tekrardan yönetime geçmesi durumunda Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzeyinde hakimiyet hakkını elde edeceğine yönelik vaadine tepki gösterdi.

16.09.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-18:12)

Çin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tekrardan başbakan olarak ülkeyi yönetmesi durumunda Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzeyinde hakimiyet hakkını elde edeceğine yönelik vaadine tepki gösterdi.

Bakanlık Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de organize ettiği günlük basın toplantısında, Netanyahu'nun seçim vaadlerine yönelik şu şekilde konuştu:

"Çin, İsrail-Filistin çatışmasının yoğunlaşmasına neden olabilecek herhangi bir tek taraflı harekete karşı çıkıyor." 

"İsrail'i dikkatli hareket etmeye, bölgesel gerilim ve huzursuzluğu artırmaktan kaçınmaya çağırıyoruz." ifadesini kullanan Hua, Tel Aviv yönetimini Orta Doğu'nun barış sürecinin temelini korumaya çağırdı.

Netanyahu, gün içinde İsrail radyosuna yayımladığı konuşmasında  yarın gerçekleşecek erken seçimlerden evvel sağ seçmenin oyunu istemeye ilişkin yeni bir vaatte bulunmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim alanları "İsrail'e ilhak" edeceği vaadinde bulunan Netanyahu'nun, El-Halil açıklaması da seçim yatırımı değerlendirilmişti.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal