Çin'den Coronavirüsün Kaynağının Soruşturulması Çağrısına Ret

Çin’de diplomat Çın Vın, "Bağımsız soruşturma tamamen siyasi motivasyon taşıyor. Bu kimsenin iyiliğine değil" ifadelerini kullandı.

25.04.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-15:56) Çin'den Coronavirüsün Kaynağının Soruşturulması Çağrısına Ret

Çin’de diplomat Çın Vın, "Bağımsız soruşturma tamamen siyasi motivasyon taşıyor. Bu kimsenin iyiliğine değil" ifadelerini kullandı.

ABD basını önceki haftalarda yeni tip coronavirüsün Çin tarafından ilk görüldüğü kent olan Hubei eyaletindeki Vuhan'da şehrinde bulunan Viroloji Enstitüsü'nde üretildiğini öne sürmüştü.

Coronavirüsün nasıl oluştuğu konusundaki soruşturma taleplerinin artış gösterdiği bir zamanda Çin'den konuya ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

ÇİNLİ DİPLOMAT, CORONAVİRÜS HAKKINDA KONUŞTU

Çin’in Londra Büyükelçiliğinde çalışan diplomat Çın Vın BBC’ye yaptığı konuşmasında bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

"SORUŞTURMA, SİYASİ MOTİVASYON TAŞIYOR"

Virüs hakkındaki uluslararası soruşturmaları reddettiklerini kaydeden kabul Çın Vın, "Bağımsız soruşturma tamamen siyasi motivasyon taşıyor. Biz şu anda virüsle savaşıyoruz. Tüm çabalarımızı virüsle mücadeleye yoğunlaştırıyoruz. Neden bu soruşturmadan bahsediyorsunuz? Bu yalnızca dikkat dağıtmak değil aynı zamanda kaynağı da başka yöne çevirmektir" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN İYİLİĞİNE DEĞİL"

Çın, soruşturma çağrıları hakkında, "Bu siyasi motivasyonlu bir inisiyatif. Hiç kimsenin bunun üzerinde hemfikir olabileceğini düşünmüyorum. Bu kimsenin iyiliğine değil" ifadelerini kullandı.

"SÖYLENTİLER ÇOK TEHLİKELİ"

Yeni tip coronavirüsün nasıl ortaya çıktığına ilişkin birçok söylentinin olduğunu kaydeden Çın, söylentileri çok tehlikeli olarak tanımladı.

WASHINGTON-PEKİN HATTINDA VİRÜS TARTIŞMASI

ABD ve Çin arasında süregelen “coronavirüsün kaynağı neresi” tartışmaları Çin'in ünlü epidemiyologlarından biri olan Cong Nanşan'ın 6 Mart'ta dile getirdiği "Coronavirüsün ilk Çin'de ortaya çıkması, kaynağın Çin olduğu anlamına gelmez" ifadeleriyle artmıştı.

TRUMP'TAN ÇİN'E SUÇLAMA

ABD Başkanı Donald Trump Çin'e coronavirüs salgınını yönetmekte başarılı olmadıkları konusunda suçlamada bulunmuş ve Çin'de ABD'den virüs nedeniyle daha fazla ölüm olduğunu iddia etmişti.

ÇİN HÜKÜMETİ MAHKEMEYE VERİLDİ

Missouri Başsavcılığı ise Çin hükümeti ve Çin Komünist Partisi'ni coronavirüs salgını sürecinde ''bilgi gizlediği, ihbarda bulunanları tutukladığı ve salgının bulaşıcı doğasını inkar ettiği'' için mahkemeye vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal