Çin'den Alzheizmer Hastalarına Umut

Önemli bir bilim insanı olan Geng Meiyu, Çin'in dünya çapında Alzheimer hastalarına umut olacak bir ilaç üzerinde çalıştığını söyledi.

26.10.2018-14:05 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-14:01) Çin'den Alzheizmer Hastalarına Umut

Önemli bir bilim insanı olan Geng Meiyu Perşembe günü yaptığı açıklamada, çok amaçlı oligosakkarit ilacının dünya çapında Alzheimer hastalarına umut verebileceğini söyledi. Meiyu, “Gelecek çalışmalarda her şey onaylanırsa, bu gerçekten dünyaya yeni bir umut verebilir” dedi. Geng, Perşembe günü 27 Ekim’de Barselona' da düzenlenen Alzheimer Hastalığı Konferansı (CTAD) 'nın 11. Klinik Araştırmaları'nda yaptığı bir konuşma sırasında elde ettiği bulguları paylaştı. Alzheimer hastalığı, bir kişinin hafızasını, bilişsel becerilerini ve basit görevleri yerine getirebilme yeteneğini yavaş yavaş yok eden, geri dönüşümsüz, ilerleyici bir beyin bozukluğudur. Hastalık dünya çapında yaklaşık 48 milyon insanı etkiliyor ve gezegenin yaşlanan nüfusu nedeniyle sayının artması bekleniyor. Henüz etkili bir tedavi bulunamadı.

Çin Okyanus Üniversitesi, Çin Bilim Akademisi altında bulunan Shanghai Materia Medica Enstitüsü 21 yıllık bir çalışmanın ardından GV-917 isimli bir ilaç geliştirdi. Deneme sırasında katılımcılar 36 hafta boyunca günde iki kez 450 mg GV-971 aldılar, bu da bilişin iyileştirilmesinde etkili oldu. Kahverengi alglerden ekstrakte edilen ilacın hafif ve orta derecedeki Alzheimer hastalarında kullanılması hedeflenmektedir. Bağımsız hayvan deneyleri ayrıca bağışıklık sistemini düzenleyebildiğini, nöroflamasyonu azaltabileceğini ve bilişi geliştirebileceğini gösterdi. Geng, "Gelecekte insan vücudunda elde ettiğimiz bulgularımızı doğrulayacağız." dedi. GV-971 gibi yeni bir ilacın piyasaya sürülmesi, hem Çin'deki hem de dünyanın diğer bölgelerindeki hastalara umut vereceğini ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal