Çin'den ABD'ye Uzay Resti: Uzay, ABD'nin Tapulu Malı Değil

ABD'nin uzayı bir mücadele alanı olarak gördüğünü açıklamasının ardında Çin'den bir cevap geldi. Verilen cevapta, "Uzay ABD'nin tapulu malı değildir" denildi.

13.02.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-12:04) Çin'den ABD'ye Uzay Resti: Uzay, ABD'nin Tapulu Malı Değil

ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) Çin ve Rusya'nın uzay faaliyetleri ile alakalı rapor düzenledi. DIA, Pekin ve Moskova'nın mukabil uzay sistemleri geliştirdiğini öne sürdü. DIA'nın bu iddiasına cevap veren Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying "Uzay ABD'nin tapulu malı değil, bütün insanlığa ait." dedi.

UZAYDA SİLAHLANMA YARIŞI

South China Morning Post'un haberine göre Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying DIA tarafından düzenlenen rapordaki iddiaların bütünüyle asılsız olduğunu iddia ederek, "Çin her daim barışçıl bir dış uzayı savunmuştur ve uzayda silahlanmaya, silahlanma yarışına karşı çıkmıştır" dedi.

"ÇİN'LE BİRLİKTE ÇALIŞMALI"

Çin'in uzay programının ABD için bir tehdit olduğu öne sürülen raporun asılsız olduğunu ifade eden Hua şöyle devam etti: "ABD silahlanma yarışı için korkularını bahane ediyor. Eğer ABD uzay güvenliği hususunda gerçek manada endişeliyse Çin'le beraber silahlanmayı kontrol altına almak için uğraşmalıdır."

DIA'NIN RAPORU

DIA tarafından pazartesi günü paylaşılan raporda Çin ve Rusya'nın ABD'ye karşı bazı hamleler yaptığı, iki ülkenin de uzayı askeri planlama ve strateji için önemli bir cephe olarak gördüğü iddia ediliyor.

Raporda, Rusya ve Çin'in frekans bozucu teknolojiler, siber uzay yetkinlikleri, yönlendirilmiş enerji silahları, yörünge bombardıman aracı yetkinlikleri ve kara konuşlu uydusavar silahlar geliştirdiği söyleniyor.

TRUMP: UZAY KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KURDUK

ABD Başkanı Donald Trump yedi ay önce Hava Kuvvetleri'nden bağımsız bir 'uzay kuvvetleri' kurulması için ABD Savunma Bakanlığı'na ilk talimatı vermişti. Trump geçen ay da 'uzayı bir savaş alanı olarak gördüklerini, bu sebeple Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kurduklarını' söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal