Çin'den ABD'ye Huawei Hakkında Bir Tepki Daha

Çin Dışişleri Bakanlığı, "Bir süredir bazı Amerikalı siyasetçiler sürekli Huawei'ye ilişkin söylentiler uyduruyor. Fakat öteden beri ülkelerin istedikleri kanıtları ortaya koyamıyorlar." ifadesinde bulundu

24.05.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-12:52)

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Huawei hakkında "söylentiler uydurduğunu" savunarak bu ülkenin "devlet gücüyle diğer ülkelerin şirketlerine baskı kuran ve ikili iş birliğini olumsuz etkileyen hatalı davranışlarını değiştirmesi" gerektiğini vurguladı.

Bakanlık Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Huawei ve ticaret müzakereleri açıklamalarına ilişkin yorumlamalarda bulundu.

ABD KAMUOYUNU YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR  

"Bir süredir bazı Amerikalı siyasetçiler sürekli Huawei hakkında söylentiler uyduruyor. Fakat öteden beri ülkelerin istedikleri kanıtları ortaya koyamıyorlar." şeklinde konuşan Lu, Washington hükümetinin ülke içinde ticaret ve teknoloji savaşını provoke etmesinin pazarda kaosa neden olduğunu ve Amerikalı siyasetçilerin her türlü taraflı söylentilerle ABD kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığını iddia etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal