Çin'den ABD'ye Gözdağı! Xi Jinping Kamuflaj Giydi

Dünyanın gözü Suriye'deki gerginliğin üzerindeyken Çin'den de bir hamle geldi. Çin ordusu Devlet Başkanı Xi Jinping'in de kamuflajla katıldığı dev bir tatbikat yapıyor.

12.04.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-17:04) Çin'den ABD'ye Gözdağı! Xi Jinping Kamuflaj Giydi

Suriye'de ABD-Rusya gerilimi tırmanırken, Güney Çin Denizi'nde de Çin'in büyük tatbikatı başladı. Üç gün devam edecek olan dev tatbikatta Çin, ABD'ye adeta gözdağı verdi.

ABD-Çin geriliminin çokça yaşandığı bölge olan Güney Çin Denizi'nde gerçekleştirilen bu tatbikat, Washington'a mesaj olarak algılandı.

ÇİNLİ LİDER Xİ KAMUFLAJ GİYDİ

Çin'in büyük donanması bölgede gerçekleştirilen askeri tatbikata tam kadro olarak dahil oldu. Çok sayıda destoryer, savaş gemisi ve kruvazörün sahada yer aldığı tatbikat, Çin lideri Xi Jinping'in de dahil olmasıyla yankı uyandırdı.

Geçtiğimiz aylarda "Yeni Mao" olarak duyurulan Xi Jinping, tatbikata askeri üniforma giyerek katıldı, bizzat kendi tatbikatı yönetti. Çin liderinin üniformalı halleri ABD'ye gözdağı olarak algılandı.

YENİ NESİL SAVAŞ ARAÇLARI SAHNEDE

Çin'in milyar dolarlar harcayarak ürettiği yeni nesil savaş makineleri de tatbikatta hazır bulundu. Sanki bir "savaşın provası" olarak nitelendirilen tatbikat, bölgedeki güç gösterisi olarak algılandı.

GÜNEY ÇİN DENİZİ'NDE GERGİNLİK

ABD ve Çin'e ait savaş gemilerinin sık sık karşı karşıya geldiği ve yeryüzünün en mühim deniz güzergahlarından olan uluslararası sularda Çin başta olmak üzere kıyı devletleri Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan hak iddia ediyor.

Çin, 1947'de duyurduğu 9 kesik çizgili haritayla hak ihtilaflarının yaşandığı coğrafyanın yaklaşık yüzde 80'i üzerinde hak iddiasında bulunuyor. Pekin'in, tartışmalı sularda yaptığı yapay adalar üzerinde kurduğu üsleri silahlandırdığına yönelik iddialar bölge devletleri ile arasında tartışmaya neden oluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal