Çin'den, ABD'nin Hong Kong Adımına Yanıt

Çin gazetesinde çıkan başyazıda, ABD’nin Çin iç işlerine müdahale etmeye yönelik davranışlarının başarısızlığa mahkûm olduğu kaydedildi.

30.05.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-14:05) Çin'den, ABD'nin Hong Kong Adımına Yanıt

Çin gazetesinde çıkan başyazıda, ABD’nin Çin iç işlerine müdahale etmeye yönelik davranışlarının başarısızlığa mahkûm olduğu kaydedildi.

Çin'de ülkenin en önemli gazetelerinden biri olan Halkın Günlüğü’ndeki başyazıda “bütün Çinlilerin Hong Kong konularına dış güçlerin müdahale etmesine karşı çıkmakta kararlı olduğu” kaydedildi.

Başyazıda, "Hong Kong meselelerine ve büyük ölçüde Çin'in iç işlerine müdahale etmeye dönük bu hegemonik davranış, Çin halkını korkutmayacaktır ve başarısızlığa mahkumdur" sözlerine de yer verildi.

TRUMP'IN HONG KONG AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Trump, Çin’de kabul edilen Ulusal Güvenlik Yasası’nı “Hong Kong’un 1984 yılında Sino-İngiliz Ortak Deklarasyonu ile kazandığı idari özerkliği ve özgürlüklerine hasar veren eylemler” olarak nitelemişti.

ABD Başkanı, "Çin'in son adımları göstermiştir ki Hong Kong artık yeterince otonom bir bölge değildir. Çin, 'iki sistem, tek ülke' formülünü, 'tek ülke tek sistem' olarak değiştirdi. Bu sebeple de yönetimime Hong Kong'a verilen politika ayrıcalıklarını kaldırılması talimatı veriyorum" sözlerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump bunun yanında, "ABD, Hong Kong'un otonomisine zarar veren Çin ve Hong Konglu yetkililere de yaptırım için gerekli adımları atacak" diye konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal