Çin'deki Yeni Vakaların Kuluçka Süresi Uzadı! Covid-19 Mutasyona Uğradı mı?

Çinli doktor Qiu Haibo, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan eyaletlerde tespit edilen yeni vakaların farklı belirtiler gösterdiğini ve virüsün kuluçka süresinin uzadığını dile getirdi.

22.05.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-12:23) Çin'deki Yeni Vakaların Kuluçka Süresi Uzadı! Covid-19 Mutasyona Uğradı mı?
Çinli doktor Qiu Haibo, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan eyaletlerde tespit edilen yeni vakaların farklı belirtiler gösterdiğini ve virüsün kuluçka süresinin uzadığını dile getirdi.

Acil tıp doktoru Qiu Haibo, coronavirüsü kontrol altına aldığı açıklanan Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Jilin ve Heilongjiang eyaletlerinde yeniden ortaya çıkan virüsün, bölgedeki vakalarda farklı seyrettiğini söyledi.

Çin devlet kanalında açıklama gerçekleştiren Haibo, hastalığın en temel belirtilerinden biri olan yüksek ateşin nadiren görüldüğünü, ayrıca Covid-19'un birden fazla organdan ziyade akciğerlerde hasar oluşturduğunu ifade etti.

"KULUÇKA SÜRESİ UZADI, TESPİT ETMEK ZORLAŞTI"
Coronavirüsün 14 ile 21 gün arasında süren kuluçka süresinin artığını dile getiren Qiu Haibo, "Jilin ve Heilongjiang eyaletlerinde virüsün kuluçka süresi Wuhan'da ortaya çıkan virüsten farklı olarak daha uzun sürüyor" diye konuştu. Bununla birlikte. Haibo enfekte hastaları salgın ilerlemeden belirlemenin zor olduğunu bildirdi.

CORONAVİRÜS MUTASYONA MI UĞRADI?
Hong Kong Üniversitesi profesörü Keiji Fukuda ise konuya yönelik şu açıklamayı gerçekleştirdi: “Teoride genetik yapıdaki bazı değişiklikler virüsün yapısında veya nasıl davrandığında değişime yol açabilir. Fakat birçok mutasyon, fark edilebilir değişimlere yol açmaz”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal