Çin'deki Salgında Ölü Sayısı Hızla Artıyor

Çin’de korona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi, ülke kapsamında toplam vaka sayısının 2 bin 744’e ulaştı...

27.01.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-09:06)  Çin'deki Salgında Ölü Sayısı Hızla Artıyor

Çin'de korona virüsü ile ölenlerin sayısı 80'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke kapmsamında görülen toplam kesinleşmiş vaka sayısının 2 bin 744'e ulaştığını, hastalardan 461'inin durumunun ağır olduğunu belirtti. Ülke kampsamındaki şüpheli salgın vakalarının sayısının da 30 bini aştığı açıkladı.Pekin'de virüsten etkilenenler arasında 9 aylık bebeğin de olduğu belirtildi.

Çin Devleti, 30 Ocak'ta bitmesi planlanan Bahar Bayramı tatilinin 2 Şubat'a uzatıldığını açıkladı. Ülkedeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde ikinci açıklamaya kadar eğitime ara verildiğini duyurdu.

Çin'de yaban hayvanı satışları virüs salgını bitene kadar yasaklandı. Uzmanlar, salgının Wuhan'da su ürünleri ve yaban hayvanlarının satıldığı pazardan yayılma ihtimalini belirtti.

ABD'de karşılaşılan vaka miktarı 5'e ulaşırken, hastalığa yakalananların tamamının yakın zaman içerisinde Wuhan'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı...

Wuhan Belediye Başkanı,hemen hemen 5 milyon kişinin kenti terk ettiğini belirtti. Sağlık yetkilileri, durumun salgını kontrol etmede karşılaşılan en büyük problemlerden olduğunu vurguladı.

Çin devleti, salgın virüsün yayılmasını önlemek adına geçtiğimiz perşembe günü Wuhan'da dahil olmak üzere eyaletteki 13 şehrin tecrit altında tutulacağını duyurdu. Kararın uygulanmadan bir gün evvel çok sayıda vatandaş yollara akın ederek şehri terk etti.

Diğer yandan,virüs salgınıyla mücadele için kurulan üst düzey topluluğun başına getirilen Li Keqiang, Wuhan şehrini ziyarette bulundu.Resmi kısa açıklamada, şehirde Li Keqiang'ın virüs salgınını önleme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığı, hastalarla ve sağlık çalışanlarıyla görüştüğü bildrildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Twitterda kendi hesabından yaptığı açıklamada, korona virüsü salgınında son durumu Çinli yetkililer ve sağlık uzmanlarıyla bir araya gelmek için Pekin'e gideceğini açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal