Çin'de Coronavirüs Tedavisi İçin Ayı Safrası Kullanımına Teşvik

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını için Çin'de ilginç bir tedavi yöntemi teşvik ediliyor. Uzmanların sorumsuz olarak değerlendirdiği yöntem için hükümet, kafese konmuş ayılardan toplanan safranın reklamını yapıyor.

28.03.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-12:47) Çin'de Coronavirüs Tedavisi İçin Ayı Safrası Kullanımına Teşvik

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyayı etkisi altına aldı. Virüs için henüz ilaç ya da aşı üretilemezken Çin hükümeti tedavi için uzmanların sorumsuz olarak değerlendirdiği bir yönetimin reklamını yapıyor. 

Independent Türkçe'den Jane Dalton'un haberine göre, Çin hükümeti coronavirüs salgını nedeniyle kafese konmuş ayılardan toplanan safranın reklamını yapıyor. Ülkenin Ulusal Sağlık Komisyonu ayı safrası içeren 'geleneksel tıp' enjeksiyonunu için teşvik ediyor.

Öte yandan, Çin ve Vietnam'da yaklaşık olarak 12 bin ayının çiftliklerde tutulduğu ve düzenli olarak safraları için sağıldığı belirtildi. 

Animals Asia adlı hayır kuruluşu tarafından aktarılan bilgilere göre, Çin'de bazen ayıların içine konduğu kafeslerin küçük olduğu, ayıların kendi etraflarında dönemez veya dört ayak üzerinde duramaz hale geldiği belirtiliyor. Kuruluş tarafından yapılan açıklamalarda, "Ayılar 30 yıla kadar bu şekilde kafeslenmiş tutulabiliyor. Bunun hayvanların fiziksel ve zihinsel gelişimi üzerinde korkunç bir etkisi var." denildi.

"ETKİLİ BİR TEDAVİ OLDUĞUNA DAİR KANIT YOK"

Geleneksel Çin tıbbını uygulayıcılar "tan re qing"i genelde bronşit tedavisi için kullanıyor. National Geographic'in aktardığı bilgiye göre, Minneapolis'teki Minnesota Üniversitesi'nden bu konu üzerine çalışmalar yürüten Profesör Clifford Steer açıklamada bulundu. Steer, ayı safrasının coronavirüs için etkili bir tedavi olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal