Çin'de Bir Bebek Erkek Olmadığı İçin Çöpe Bırakılmadı

Cinsiyet ayrımı, Çin'de bir bebeğin ölüme terk edilmesine yol açtı. Bir aile bebeklerini erkek olmadığı için çöp kutusuna bıraktı.

13.08.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-16:42) Çin'de Bir Bebek Erkek Olmadığı İçin Çöpe Bırakılmadı

Çin'de meydana gelen olay tüm dünyada şaşkınlık uyandırdı. Çin’in Guangdong bölgesindeki Dongguan kentinde 29 Temmuz günü yaşanan olayda bir bebek erkek olmadığı için çöpe bırakıldı.

Olayın detaylarına göre 24 yaşında Zhang adındaki baba, henüz isim vermedikleri yeni doğan bebeği çöp kutusunun yanına bırakarak olay yerinden kaçtı.

Durumu bir belediye çalışanın fark ettiği bildirildi. Durumun anlaşılması üzerine, bebeği ölüme terk eden kişilerin Wi ve Zhang olduğu belirlendi. Genç aile polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

'ERKEK DOĞMADI, ÇÖPE ATTIK'
Polis tarafından ele geçirilen Wi ve Zhang, halihazırda iki kız çocuklarının bulunduğunu ve üçüncü bebeğin kız doğması nedeniyle çöpe bıraktıklarını dile getirdi.

Diğer taraftan, baba Zhang bir çocuğa daha bakacak güçte olmadıklarını dile getirdi. Çöpe bırakılan bebek, çocuk esirgeme tarafından koruma altına alınırken, polis aileye soruşturma başlattı. Bu tarz suçların Çin’de 5 yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanacağı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal