Çin'de 518 Milyon Yıllık Binlerce Fosil Bulundu

Bilim insanları, Çin'de 518 milyon yıllık olduğu düşünülen 20 binden fazla fosil numunesi buldu. Fosillerin günümüzden 495 milyon yıl önce sona erdiği kabul edilen Kambriyen dönemine ait olduğu tahmin ediliyor.

25.03.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-13:33) Çin'de 518 Milyon Yıllık Binlerce Fosil Bulundu

Bilim insanları, Çin'in Hubei eyaletinde bir nehir kıyısında yaklaşık 518 milyon yıllık olduğu düşünülen fosil buldu.

Canlıların göz, deri ve iç organları gibi yumuşak dokularının dahi çok iyi korunmuş olmasından dolayı fosillerin enteresan bir keşif olduğuna dikkat çekiliyor. Paleontologlar, Danshui nehri çevresinde bulunan fosillerin çoğunun şimdiye dek rastlanmamış türlere ait olduğunu belirtti.

20 binden fazla fosil numunesi toplanan bölgedeki fosillerden şimdiye kadar sadece 4351’i incelenebildi. Fosillerin günümüzden 495 milyon yıl önce sona erdiği kabul edilen Kambriyen dönemine ait olduğu düşünülüyor. İncelenen türler içerisinde su yosunları, solucanlar ve denizanaları da yer alıyor.

Araştırmanın yürüten Çin Kuzeybatı Üniversitesi'nden Profesör Şingliang Zhang fosillerin 'canlıların kökenine dair çok önemli bir kaynak' olacağını söyledi.

FOSİLLEŞME DÜŞÜK CANLILARA RASTLANDI

Profesör Robert Gaines de fosillerin denizanası ve solucan gibi normalde fosilleşme ihtimali çok düşük olan yumuşak dokulu canlılardan oluşmasına dikkat çekiyor.

Canlıların bir fırtına sonrasında tortu altında kalarak çok iyi korunduğu tahmin ediliyor. Profesör Gaines, biyolojik çeşitliliğin bugün  normalleşen bir olgu olduğunu ancak birçok hayvan türünün Kambriyen dönemdeki patlama sonrasında ortaya çıktığını vurguluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal