Çin, Venezuela'ya 65 Bin Tonluk Tıbbi Yardım Ulaştırdı

Çin'in 65 Tonluk tıbbi yardım malzemeleri Venezuela'ya ulaştı. Maduro, yardımlar için Çin liderine teşekkürlerini sundu.

30.03.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-10:28) Çin, Venezuela'ya 65 Bin Tonluk Tıbbi Yardım Ulaştırdı

Tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizini yaşayan Venezuela'ya Rusya'dan sonra Çin'den de yardım eli uzandı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çin tarafından yollanan 65 tonluk tıbbi malzemeyi taşıyan Boeing 747 tipi uçağın ülkeye ulaştığını bildirdi..

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e teşekkür eden ve mevkidaşıyla Çin gezisinde çekilmiş fotoğrafını koyan Maduro, "Venezuela emperyalist kuşatmayı kırıyor ve zaferle ilerliyor." notunu paylaştı .

Venezuela’nın müttefiklerinden Rusya da ülkeye bu hafta iki parti insani ve tıbbi yardım göndermişti. Rusya’nın ilk yolladığı 35 tonluk ilaç yardımı 100 Rus askeri ile birlikte gelmiş, bu durum ABD tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Ülkede bir insani kriz olduğunu öne süren muhalifler ABD’nin Kolombiya’ya yolladığı insani yardımları 23 Şubat’ta Venezuela’ya sokma girişiminde bulunmuş, iki ülke arasındaki sınır kapılarında muhalifler ve Venezuela güvenlik güçleri arasında uzun süren çatışmalar yaşanmıştı.

Muhaliflerin yüklediği 14 tırlık konvoydan hiçbir araç Venezuela’ya girmeyi başaramazken 2 tır köprü üzerinde yakılmış, uluslararası basında araçların muhalifler tarafından yakıldığına dair iddialar yer almıştı.

Ülkede insani kriz yaşandığı iddialarını reddeden Venezuela hükümeti ise resmi kanallardan yapılacak yardımlara açık olduğunu vurguluyor. Hükümet ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme almak için yaptığı ödemelere ABD tarafından el konulduğunu belirtiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal