Çin Uzayda Bir İlki Gerçekleştirdi, Karanlık Tarafa İniş Yaptı

Çin’in gönderdiği uzay aracı 2 Ocak'ta ayın en uzak noktasına inerek bir ilki gerçekleştirdi.

03.01.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-12:25) Çin Uzayda Bir İlki Gerçekleştirdi, Karanlık Tarafa İniş Yaptı

Çin’in gönderdiği uzay aracı 2 Ocak'ta ayın en uzak noktasına inerek bir ilki gerçekleştirdi. Yerel Xinhua haber ajansına göre, Çin Ulusal Uzay İdaresi, geçen ay uzaya gönderilen Chang’e- 4 insansız uzay keşif aracının Ay'ın dünyadan görünmeyen karanlık yüzüne başarılı şekilde iniş gerçekleştirdiğini açıkladı. Keşif aracı iniş yaptığı yerden çektiği ilk fotoğrafları yetkililere gönderdi.

Çin Ulusal Uzay İdaresi, Chang’e-4'ün geçen hafta Ay’ın karanlık kısmına iniş hazırlığı yaptığını ve bu doğrultuda Çinli bilim adamlarının iniş hazırlıkları için görüntüleme aygıtlarını ve ölçüm araçlarını denetlediğini belirtmişti.

Chang’e-4, 7 Aralık tarihinde Uzun Yürüyüş 3B roketiyle Ay'daki Von Karman kraterine inmesi amacıyla gönderilmişti. Çin'in insansız keşif aracının bu başarılı inişi uzay araştırmaları için dönüm noktası niteliğinde. Ay, radyo sinyallerinin karanlık kısma erişimini engellediği için o bölgeyle dünya arasında direk bir iletişim sağlanamıyor.

Çin Uzay İdaresi, bu engeli yenmek ve Chang’e-4 ile iletişim sağlayabilmek amacıyla Çüeçiao İletişim Uydusu’nu Mayıs ayında 455 bin kilometre uzaklıktaki İkinci Lagrangian (L2) noktasında yer alan yörüngeye fırlatmıştı.

Çin, geçtiğimiz Kasım ayında da Ay’ın karanlık kısmına ait görüntüleri fotoğraflamıştı. Çin, sıradaki insansız keşif aracı Chang’e-5'i ise bu yıl Ay'a gönderecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal