Çin, Uygur Türkleri'nin Hakkını Savunan Türkiye'yi Tehdit Etti

Türkiye'nin, Uygur Türkleri'nin durumunu eleştirmesine Çin'den tehdit geldi. Çin’in Ankara Büyükelçisi Deng Li, "Eğer yapıcı olmayan yolu tercih ederseniz, bu ortak güven ve anlayışı zedeler ve bunun ticari ve ekonomik ilişkilere zararı olur.” dedi.

01.03.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-17:21) Çin, Uygur Türkleri'nin Hakkını Savunan Türkiye'yi Tehdit Etti

Uluslararası gündemin en önemli meselelerinden bir tanesi olan Uygur Türkleri'nin durumu, eleştirlere konu olmayı sürdürüyor. Buna karşılık Pekin hükumeti de bu duruma karşı gelmek için bir takım çalışmaların içine girdi.

Çin, Türkiye’nin Uygur Türklerinin durumunu eleştirmeyi sürdürmesi durumunda Pekin ile ekonomik ilişkileri tehlikeye atacağı ikazını yaptı.

TÜRKİYE'YE EKONOMİK TEHDİT

Çin, Türkiye’de büyük yatırımlar yapmak isteyen enerji ve alt yapı firmalarının özellikle bundan olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Reuters’e açıklamalar yapan Çin’in Ankara Büyükelçisi Deng Li, “Dostlar arasında yanlış anlaşılma ya da fikir ayrılıkları olabilir. Fakat biz bunları diyalogla aşabiliriz. Dostunuzu toplum içerisinde her yerde eleştirmek yapıcı bir davranış değil. Eğer yapıcı olmayan yolu tercih ederseniz, bu ortak güven ve anlayışı zedeler ve bunun ticari ve ekonomik ilişkilere zararı olur.” dedi.

Deng, Çinli şirketlerin içinde nükleer enerji santrali de olmak üzere Türkiye’de yatırım olanaklarına baktıklarını ifade etti.

ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ TİCARİ HACİM

Çin ile Türkiye arasındaki ticari hacim her ne kadar gün geçtikçe fazlalaşsa da 2018 senesinde Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2 milyar dolarlık ihracat ve 16 milyar dolarlık ihtalat halinde. Gelir gider dengesi hesaplandığında ise çıkan rakam ticari olarak Türkiye'nin aleyhinde zira yaklaşık 14 milyar dolarlık eksi bakiye ihracat açığı olarak yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal