Çin Ulusal Para Birimini Yararlandırmaya Yönelik Planlar Belirledi

Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Keqiang, Çin hükümetinin, ülkenin ulusal parasını kasıtlı olarak devalüe etme ve Yuan'ı istikrarlı bir seviyede tutma planının olmadığını belirtti.

26.10.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:25) Çin Ulusal Para Birimini Yararlandırmaya Yönelik Planlar Belirledi

Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Keqiang, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ortak bir basın toplantısında Çin hükümetinin, ülkenin ulusal parasını kasıtlı olarak devalüe etme ve Yuan'ı istikrarlı bir seviyede tutma planının olmadığını  belirtti. Abe ile yaptığı görüşme sonrasında Li, "Şu anda, karmaşık uluslararası finansal çevrede Çin'in Yuan para biriminin rekabetçi devalüasyonunu gerçekleştirme niyetinde olmadığını defalarca belirttim." açıklamasını yaptı. Başbakan, Çin'in, ülkenin ekonomik ve finansal istikrarını sağlamak için Yuanı istikrarlı bir seviyede tutacağını vurguladı.

Geçtiğimiz altı ay içinde Yuan ABD dolarına karşı yüzde 7 oranında değer kaybetti. ABD, Çin'i iki ülke arasındaki artan ticaret gerginlikleri ve iki taraflı ithalat tarifelerinin uygulanması arasında ulusal para birimini manipüle etmekle suçlamakta. Ağustos 2015'te, Çin Halk Bankası, küresel sermaye piyasalarını sarsan Yuan'ı sert bir şekilde zayıflattı. O zamandan beri Çin makamları ulusal parayı üç kez daha zayıflattılar ve bu da uluslararası toplumun eleştirisini tetikledi ve uzmanlar Çin'in ihracata yönelik olarak Yuan'ı devalüe ettiğini iddia ettiler. Tüm iddialar Pekin tarafından reddedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal