Çin, Sınırdaki Çatışmanın Sorumluluğun Hindistan'a Ait Olduğunu Savundu

Çin Savunma Bakanlığı, huduttaki çatışmayla ilgili Hindistan hudut birliklerinin kasıtlı bir şekilde kışkırttığını savundu. Bakanlık, sorumluluğun tamamen Hindistan’a ait olduğunu iddia etti.

24.06.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-13:50) Çin, Sınırdaki Çatışmanın Sorumluluğun Hindistan'a Ait Olduğunu Savundu

Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Vu Çien, ülkenin başkenti Pekin’de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında, 15 Haziran'da Hint-Çin sınırında patlak veren çatışmayla ilgili konuştu.

Hint tarafının, nisan ayından beri Çin'in egemenlik hakkı öne sürdüğü Galvan Vadisi’nde inşalarına devam ettiğini kaydeden Sözcü Vu, 6 Haziran’da iki tarafın askeri yeklilerinin görüştüğünü, bölgede yaşanan askeri gerilimi azalmak adına bütün tedbirleri almak için anlaştıklarını ifade etti.

Hint tarafının bu anlaşma kapsamında Galvan Vadisi’ne girmemeye, bu vadide inşa faaliyetlerine bir son vermek için taahhütte bulunduğunu kaydeden Vu, 15 Haziran’da bu anlaşmanın delindiğini, Hindistan’ın Çin’i kasıtlı bir şekilde provoke ettiğini söyledi.

Sözcü, Çin askeri yetkililerin, konuyu görüşmek için bölgeye ulaştığı esnada Hindistan askerlerinin saldırıya geçtiğini kaydederek, iki tarafın yoğun şekilde çatışmasının ölü ve yaralılarla sonuçlandığını belirtti. Olayın tamamen Hindistan’ın anlaşmayı delmesinin, provokasyonunun sonucu olduğunu savunan Vu, sorumluluğun tamamen Hint tarafına ait olduğunu kaydetti.

Vu bununla birlikte Hindistan’a sorumluların cezalandırılması, hudut koruma birliklerini disipline etmesi için çağrıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal