Çin, Pakistan'ın Gerginliği Azaltma Çabalarını Takdir Etti

Çin hükümeti, Pakistan’ın iki ülke arasındaki gerginliği hafifletmek için Hindistan’la konuşma isteğini takdir ettiğini belirtti.

07.03.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-10:02) Çin, Pakistan'ın Gerginliği Azaltma Çabalarını Takdir Etti

Çin hükümeti, Pakistan’ın iki ülke arasındaki gerginliği hafifletmek için Hindistan’la konuşma isteğini takdir ettiğini belirtti.

Pakistan, 14 Şubat'ta en az 40 paramiliter polisin ölmesine neden olan saldırının sorumluluğunu üstlenen Jaish-e-Mohammed (JeM) de dahil olmak üzere Hindistan'da saldırı gerçekleştiren gruplara karşı hareket etmek için küresel güçlerin baskısı altında bulunuyor.

ÇİN'DEN PAKİSTAN'A ÖVGÜ

Hindistan ve Pakistan arasındaki söz konusu gerilim Hindistan’ın Pakistan hava sınırlarını ihlal etmesiyle iyice yükselmişti. Pakistan'ın Cuma günü düşürülen bir Hint pilotunu iade etmesinin ardından kriz hafifledi. Çarşamba günü Pakistan'ı ziyaret eden Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Kong Xuanyou, Pekin ve İslamabad'ın tüm koşullarda stratejik ortaklarını devam ettireceklerini ve birbirlerini her zaman desteklediklerini söyledi.

'YAKINDAN TAKİP ETTİK'

Çin Dışişleri Bakanı, “Çin, Pakistan ile Hindistan arasındaki mevcut durumu çok yakından takip etti ve Pakistan'ın en başından beri sakinliğini korumasını ve diyalog yoluyla Hindistan ile gerginliği düşürmeye çalışmasını takdir ediyor.” açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal