Çin, Diplomatlarını Sınır Dışı Eden ABD'ye Tepki Gösterdi

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Çinli diplomatları “casusluk faaliyetine karıştıkları iddiasıyla” sınır dışı etmesine tepki göstererek bu ülkenin eleştirilerinin gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.

16.12.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-13:26) Çin, Diplomatlarını Sınır Dışı Eden ABD'ye Tepki Gösterdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, ABD tarafının Çinli diplomatlara yönelik “casusluk” eleştirilerinin temelsiz olduğunu belirterek, Washington yönetimini protesto ettiklerini belirtti.

Gıng, “ABD’yi bir an önce hatasını düzeltmeye, ilgili kararı iptal etmeye, Çinli diplomatların Viyana Sözleşmesi’ne göre haklarını korumaya çağırıyoruz.” beyanını kullanarak karşılıklı diplomatik ilişkilerin Viyana Sözleşmesi'ne göre kurulduğunu anımsattı.

ABD'nin New York Times gazetesi, eylül ayında ABD’de bulunan bir askeri bölgeye giriş izni bulunmadığı halde giren Çin'in Washington Büyükelçiliğinde görevli iki diplomatın sınır dışı edildiğini yazmıştı.

Haberde, söz konusu iki diplomatın eşlerinin de içinde bulunduğu bir araçla geldiği Virginia eyaletindeki askeri üssün kontrol noktasında durdurulduğu ancak diplomatların bölgeye giriş izinleri bulunmamasına rağmen yoluna devam ettiği aktarılmıştı.

Amerikalı yetkililer ise yaşanan olayın bu kadar masum olduğuna inanmadıklarını ve Çinli diplomatların güvenliği test etmek için üsse girmeye çalışmış olabileceğini açıklamıştı.

ABD, en son 1987'de Çin'in Washington Büyükelçiliğindeki iki diplomatını sınır dışı etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal