Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Savaşa Hazır Olun

Çin'de orduya savaşa hazırlık talimatı verildi. Savaş istemiyoruz ama savaştan kaçmayız diyen Çin lideri, ordunun modernizasyonunu hızlandırmasını istedi.

23.10.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-15:35) Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Savaşa Hazır Olun

Çin lideri ülkesinin Kore savaşına katılışının 70'inci yıldönümü için yapılan toplantıda konuştu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yaptığı açıklamada savaşa hazır olun talimat verdi.

Savaş düşüncesinde değiliz ama savaştan kaçmayacağız ve gerekirse savaşırız diyen Çin lideri, ordunun modernizasyonunu hızlandırmasını ve organize olmasını istedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping üstüne basa basa bir kez daha savaş ifadesini kullandı. Savaş istemiyoruz ama savaşmaktan da korkmayız. dedi. Şi, ülkesinin Kore savaşında Amerikan ordusuna karşı savaşarak gücünü kanıtladığını aktardı.

Çin halkı sorun istemiyor diyen Şi, ulusal güvenlik ve egemenliğin tehdidi halinde mücadeleden de kaçınmayacaklarını söyledi. Şi ordudan da modernizasyonunu tamamlamasını istedi.

TAYVAN GERİLİMİ

Çin lideri geçen hafta yaptığı başka bir orduya savaşa hazır olması gerektiğini söylemişti. Bir askeri birliği ziyaretinde Tüm enerjinizi savaşa hazırlığa ayırın diyen Şi, ordudan kayıtsız sadakat ve güvenilirlik istemişti.

Son dönemde ABD ile Çin ilişkileri gerginleştikçe, sıcak çatışma riski de yükseliyor. Amerikan ordusunun Güney Çin Denizi'ndeki varlığını arttırması ve Tayvan'a silah satışı, Pekin yönetiminde tepkiyle karşılandı.

Tayvan’a silah satışını "kabul edilemez" olarak yorumlayan Pekin, gerekirse güç kullanarak adayı ana karaya bağlayabileceği mesajını da veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal