Çin Başbakanı Li Kıçiang, Yeni Koronovirüs Salgını Etkisindeki Vuhan'da

Başbakan, salgının yayılmasını önlemeye yönelik çalışmaları denetlemek üzere ülkedeki yeni koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentine gitti.

27.01.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-11:15)

Çin Devlet Konseyinin yaptığı açıklamaya göre, Başbakan Li, "Merkezi Hükümet Yeni Tip Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Çalışma Grubu Lideri" sıfatıyla, 2019 aralık ayında Hubey eyaletine bağlı Vuhan'da ortaya çıkan ve Tibet Özerk Bölgesi dışında ülke geneline ulaşan yeni koronavirüs (2019-nCoV) salgınına karşı yapılan çalışmaları kontrol etmek ve yönetmek için bu kente gitti.

Salgının ortaya çıkışından bu yana şehre giden en üst düzey yetkili kişi olan Li Kıçiang'ın ayrıca Vuhan'da koronavirüs salgınına yakalanan hastaları ve salgınla mücadele eden sağlık personelini ziyaret edeceği kaydedildi.

Ulusal Sağlık Komisyonunun gün içinde yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 80'e, virüse yakalananların 461'inin durumu ağır olmak üzere 2 bin 744’e yükseldiği belirtilmişti.

Virüsten etkilendiğinden kuşkulananların sayısı 5 bin 794, enfeksiyonun bulaştığı kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanların sayısı da 30 bin 453 olarak bildirilmişti.

Yeni tip koronavirüs ilkin 12 Aralık'ta Vuhan'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta şehirdeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü söyleyerek pazarı kapatmıştı.

Son Dakika Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal