Çin, ABD’yi Ekonomik Faşizm Suçladı

Çin basını Çin-ABD ticaret savaşının ikili ticari- ekonomik ilişkilerinin ardından ülkenin teknoloji devi Huawei’i vurması sonrası ABD’yi, “ekonomik faşizm ve küresel iş dünyasını kolonileştirme'' iddiasıyla suçladı.

24.05.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-17:22)

Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organlarından biri olan Global Times gazetesinin “Bannon ekonomik faşizmi teşvik ediyor.” adlı başyazısında, Beyaz Saray’ın eski baş stratejisti Steve Bannon’un Çin'e yönelik takip ettiği politikasını “ekonomik faşizm” olarak tanımladı.

Bannon’un gerçek hedefinin Çin’i temel reformlar yapmak zorunda bırakarak Çin ekonomisine boyun eğdirmek olduğu öne sürülen başyazıda, Bannon’un yanı sıra ABD’de bir grup ekonomik faşistin ayaklandığına dikkat çekildi.

'TEKNOLOJİK VE EKONOMİK SOĞUK SAVAŞ TETİKLENEBİLİR'  

Bu grubun Çin’in ekonomik kalkınma ve refahını başlı başına bir tehdit olarak kabul ettiği belirtilen başyazıda, ABD’nin Batılı ülkeleri Çinli teknoloji şirketlerinden ayırmaya zorlaması halinde, bu durumun Çin ile Batı arasında “teknolojik ve ekonomik soğuk savaşı” tetikleyebileceği uyarısında bulunuldu.

China Daily gazetesi de “ABD küresel iş dünyasını kolonileştirme uğraşlarına devam ediyor” adlı başyazısında, Washington hükümetinin Çinli telekomünikasyon şirketleri ZTE, Huawei ile drone üreticisi DJI şirketi ve gözlem ekipmanı üreticisi Hikvision şirketlerini hedef haline getirdiğivurgulandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal