Çin ABD İlişkileri Geriliyor ! Karşılık Veririz

Ülkesinin dışa açılım politikalarının herhangi bir dış baskıdan etkilenmeyeceğini söyleyen Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada "ABD gerilimi artıran bir eyleme giderse karşılık veririz." İfadelerini kullandı.

12.04.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-11:11) Çin ABD İlişkileri Geriliyor ! Karşılık Veririz

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Fıng, Başkent Bejing'de düzenlediği basın toplantısında, Çin'in dışa açılımının herhangi bir dış baskıdan etkilenmeyeceği ve Çin'in kendi kararları doğrultusunda bu konularda ilerleyeceğini ifade ederek, Amerika’nın Çin'in dışa açılımı konusunda yanlış bir hükme varmamalarını ümit ettiklerini ifade etti.

‘ABD TANSİYONU YÜKSELTEN EYLEME GİRERSE KARŞILIK VERİRİZ’

Çin yönetimi tarafınca dışa açılıma yönelik yapılmış olan açıklamaların ABD ile yaşanan ticaret savaşı ile ilgisi bulunmadığını ifade eden Gao, Washington yönetiminin müzakerelerin yapılması konusunda samimiyetsiz davrandığını ve ABD'nin tek taraflı dayatmaları altında müzakereye girmelerinin imkansız olduğunu bildirdi.

Çin yönetimi sözcüsü Gao, Çin'in kendi çıkarlarını kararlılıkla koruyacaklarına ve bu konuda tereddüt etmeyeceklerine ifade ederek, 'Eğer ABD tarafı tansiyonu yükselten herhangi bir eylem yapmaları durumunda, Çin, tereddüt etmeden karşılık gösterecektir.' dedi.

Gao, iki ülke arasında devam eden ticaret savaşına yönelik henüz herhangi bir müzakere yapılmadığını da ifade etti.

ÇİN, OTOMOTİV İTHALATINDA VERGİYİ AZALTACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçtiğimiz günlerde otomotiv ithalatında vergi indirimine gideceklerini ve fikri mülkiyet haklarının korunmasını teşvik edeceklerini açıklaması yapmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da Twitter'dan yaptığı paylaşımla Çin yönetiminin ABD'li otomobil üreticilerinin erişimi, gümrük vergileri ve fikri mülkiyet konuları üzerine yaptığı açıklamalara memnun olduğunu belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Çin'e karşı verdiği 375 milyar dolar ticaret açığını kapatmak amacı ile ek gümrük vergisi getireceğini ilan etmesinin ardından başlayan ticaret savaşı tarafların karşılıklı ithal ettikleri ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergi planını gündeme taşımasıyla sonuçlanmıştı.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal