CIA, Türkçe Bilen Ajanlar Alacağını Açıkladı!

CIA başkanı Gina Haspel'den itiraf gibi bir açıklama geldi. CIA, Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe bilen ajanlar alacağını söyledi.

25.09.2018-16:30 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-16:19) CIA, Türkçe Bilen Ajanlar Alacağını Açıkladı!

Dış stratejisinde son günlerde diplomasi problemi çeken ABD'nin istihbarat servisi CIA'nin yeni politkası netleşti. 11 Eylül saldırıları ardından başlatılan terör zanlılarını yakalayıp işkence programını işleten Gina Haspel, teşkilat içinde Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe bilen ajanlar alacaklarını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın CIA Direktörü olarak vazifelendirdiği Gina Haspel, ABD'nin rakip devletlerde etkisini yükseltmek için teşkilata, Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe bilen ajanlar alacağını söyledi.

11 EYLÜL ÖNCESİNE GERİ DÖNÜŞ

Mezunu olduğu Louisville Üniversitesi'nde açıklamalar yapan CIA Direktörü, 11 Eylül sonrasının denizaşırı terörle mücadele operasyonları sarmalından çıkacaklarını, 11 Eylül öncesine tekrar dönüş olacağını ve tekrar ABD'ye rakip ulus devletlere karşı casusluk eylemlerine kilitleneceklerini açıkladı.

RAKİP ULUSLARLA MÜCADELEDE KESKİN İSTİHBARAT STRATEJİSİ

Casuslarla analistlerin en yoğun, en zorlu konularla alakalı istihbarat toplamaya daha çok odaklanacağını söyleyen Haspel, ''Rakip ulus devletlere odaklanmamızı sıklaştırıyoruz'' vurgusunu yaptı.

ÖZELLİKLE ARAPÇA, FARSÇA, ÇİNCE VE TÜRKÇE KONUŞAN AJANLAR ALINACAK

Bu çerçevede özel olarak ülke ismi anmayan Haspel, diğer taraftan yabancı dil uzmanlığı olan ajanları ellerinde tutmak, yenilerini almak ve saflarına katmanın öncelikleri içinde olduğunu söyledi. CIA Direktörü, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajan alacaklarının altını çizdi.

İRAN VE KUZEY KORE ODAK NOKTASINDA

Haspel'in açıklamasını aktaran Washington Post gazetesi, istihbarat görevlilerinden aldığı bilgilere göre, CIA'in İran ve Kuzey Kore için istihbarat toplamak amaçlı yeni merkezler açtığını ve en önemli varlıklarını Rusya ve Çin gibi büyük devletlere karşı seferber ettiğini söyledi.

TEŞKİLAT ÇEŞİTLİLİK KAZANIYOR

CIA yetkililerinin daha farklılık kazanması uğraşlarının altını çizen teşkilatın ilk kadın başkanı, ''Global görevimiz cinsiyeti, ırkı, kültürel arka planı ne olursa olsun en iyi ve en parlaklarla çalışmamazı gerektiriyor'' dedi. 35 sene önce girdiğinde teşkilatta erkek hakimiyeti olduğunu ifade eden Haspel, şöyle dedi: ''Bana bir şans vermek isteyen üstlerim sayesinde yükseldim. Operasyon subayı olarak iyi işler yapmayı başardım ve karşı karşıya kaldığım engellerin yıkılmasına destek olmak için elimden geleni yaptım. Özellikle 11 Eylül saldırıları ardından çok sayıda kadının teşkilatta yükselmesinden gurur duyuyorum.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal