CIA Başkanı Kaşıkçı Ses Kaydını Dinledi! Trump'a Bilgi Verdi

Türkiye'ye ziyaretinin ardından ABD'ye dönen ve Kaşıkçı olayının detaylarına yönelik Türk istihbarat birimlerinden çok ciddi bilgiler edinen CIA Başkanı Gina Haspel, aldığı Başkan Trump'a iletti.

26.10.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-14:50) CIA Başkanı Kaşıkçı Ses Kaydını Dinledi! Trump'a Bilgi Verdi

İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayı için ABD Başkanı Trump'ın isteği üzerine Türkiye'ye gelen CIA Başkanı Gina Haspel'in Ankara ve İstanbul temaslarına dair ayrıntılar netleşti.

Haspel, Türkiye'de ilk olarak Ankara'daki ABD Büyükelçiği'ne gitti. Burada FBI ve CIA'nın ofis başkanlarından brifing alan Haspel ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile görüştü.

Bu dönemde çok iyi Türkçe konuşmayı öğrenen Haspel'in Ankara ve İstanbul'da Türk istihbarat yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde de Türkçe espriler yaptığı ve bazı soruları yine Türkçe olarak sorduğu belirtildi.

TRUMP'A BİLGİ VERDİ

Haspel Türkiye ziyaretinden sonra ülkesine dönerek Başkan Trump'a CIA tarafından her sabah verilen günlük bilgilendirmede Kaşıkçı konusunu ele aldı.

Haspel'in Hakan Fidan ile konuşmasında Kaşıkçı olayına yönelik Türkiye'nin elindeki ses kaydını dinlediği, fakat Türk istihbaratının ABD'li mevkidaşlarına herhangi bir kayıt örneği vermediği öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal