Cezayirliler Buteflika'dan Sonra Şimdi de 'Üç B Gitmeli' Sloganıyla Sokaklara İndi

Cezayirliler, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasından sonra devletin üst mevkilerindeki müttefiklerinin de görevden alınması amacıyla "Üç 'B' gitmeli" sloganıyla sokağa çıkıyor.

05.04.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-13:26) Cezayirliler Buteflika'dan Sonra Şimdi de 'Üç B Gitmeli' Sloganıyla Sokaklara İndi

Cezayirliler, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasından şimdide "Üç 'B' gitmeli" sloganıyla sokaklara dökülüyor.

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, 20 senelik cumhurbaşkanlığından sonra kitlesel halk protestoları karşısında ordunun "muhtırası" sonucunda görevinden istifa etti. Fakat, Buteflika'nın istifasından önce verdiği kararlarla devletin zirvesine getirdiği kişiler, Cezayir sokaklarında yeni protestolara neden oldu.

''ÜÇ B GİTMELİ''

Buteflika'nın istifasından sonra göstericiler bu sefer de "Üç B gitmeli" sloganıyla sokağa indi.

Üç 'B'den biri, Buteflika'nın istifa dilekçesini sunduğu Anayasa Konseyi'nin başında yer alanTayyib Bilayz. Bilayz, bu göreve Şubat ayında Buteflika’nın kararıyla getirilmişti.

BİLAYZ'İN YETKİLERİ

Bilayz liderliğindeki Anayasa Konseyi’nin görevleri arasında yeni cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık başvuruları, aday listesinin açıklanması, cumhurbaşkanının görevden alınması ve seçim sonucunun açıklanması gibi ciddi görevler bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal